training eu starters

— vrijdag 13 juli 2018, 09:11 | 0 reacties, praat mee

Justitie in beroep tegen fusie Time Warner met AT&T

© Justin Lane / EPA

Een Amerikaanse rechter mag dan vorige maand goedkeuring hebben verleend aan de fusie van kabelgigant Time Warner met telecombedrijf AT&T, maar het ministerie van Justitie is het er niet mee eens en gaat in beroep. Laatste wijziging: 13 juli 2018, 09:20

De zaak komt nu te liggen bij het D.C. Circuit Court of Appeals, waar een driekoppigejury de kwestie zal beoordelen. Volgens CNN is het mogelijk dat de zaak snel aan de orde komt, want hoe langer het duurt hoe meer de twee bedrijven met elkaar geïntegreerd worden. AT&T rondde de acquisitie van Time Warner één dag na de rechterlijke uitspraak af en heeft de divisie WarnerMedia gedoopt en er een afzonderlijke eenheid van gemaakt, die losstaat van het bedrijf, in geval van een hoger beroep.

Justitie hield vorig jaar de fusie ook al tegen. De fusie zou slecht zijn voor de consumenten en er zouden prijsstijgingen in het vooruitzicht liggen bij afnemers van programma’s van Time Warner. Rechter Richard Leon veegde de vloer aan met deze argumenten. Hij stelde in een 172-pagina’s tellende uitspraak onder andere dat de overheid de risico’s niet voldoende hard had gemaakt. Hij sprak zich toen ook al uit over eventuele vervolgstappen van Justitie, die hij “ongepast en onrechtvaardig” noemde.

Investeerders, analisten en bankiers hadden volgens The Financial Times daarom niet verwacht dat het ministerie in beroep zou gaan. Op welke grond het ministerie in beroep gaat is niet bekend.

De overname van Time Warner door AT&T was het startsein voor andere grote bedrijven fusies en overnames na te streven. Een dag na de uitspraak van rechter Leon begon er een biedingsoorlog tussen kabelbedrijf Comcast en Disney voor onderdelen van 21st Century Fox. Die strijd verloor Comcast, maar inmiddels is de kabelaar in een overnamestrijd verwikkeld met 21st Century Fox om het Britse Sky.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.