— woensdag 13 juni 2018, 09:07 | 0 reacties, praat mee

Miljardendeal AT&T-Time Warner krijgt groen licht

EPA

In de Verenigde Staten heeft een rechter goedkeuring verleend aan de fusie van kabelgigant Time Warner met telecombedrijf AT&T. Eind vorig jaar blokkeerde Justitie de miljardendeal, omdat consumenten na een fusie slechter af zouden zijn. Laatste wijziging: 13 juni 2018, 09:08

Ook zouden afnemers van programma’s van Time Warner (en dochterondernemingen) prijsverhogingen tegemoet zien, voorspelde toezichthouder Makan Delrahim, zodra Time Warner via AT&T over een eigen distributienetwerk zou beschikken.

De fusie van ruim 85 miljard dollar gaat ondanks zulke waarschuwingen gewoon door. Rechter Richard Leon stelde dat de overheid die risico’s niet voldoende hard heeft gemaakt. Hij nam ook een voorschot op een verzoek de overname te pauzeren terwijl Justitie vervolgstappen overweegt.

“Dat zou volstrekt ongepast en onrechtvaardig zijn”, schreef Leon in zijn beslissing. Time Warner stelde dat de Trump-regering de deal enkel om politieke redenen heeft willen dwarsbomen (Time Warner bezit via dochter Turner Networks de nieuwszender CNN, red.) maar Delrahim heeft - onder ede - gezworen dat daarvan geen sprake is.

Nu de weg vrij lijkt voor grote overnames in de Amerikaanse mediawereld, verwachten analisten dat Disney en Comcast gaan strijden om onderdelen van 21st Century Fox. Disney bood daar vorig jaar ruim 52 miljard voor, maar de verwachting is dat Comcast vandaag officieel met een nieuw en hoger bod komt.

De New York Times meldt een pakket ter waarde van 60 miljard dollar en een garantie dat Fox miljarden schadevergoeding ontvangt, als Justitie die deal laat ontsporen.

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.