website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Comcast zet zinnen nu op Europese satellietzender Sky

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op donderdag 12 juli 2018, 08:54

Nieuws UPDATE Kabelgigant Comcast verloor de strijd om het grootste deel van de inboedel van mediabedrijf 21st Century Fox, maar lijkt nu gebrand om dan minstens satellietzender Sky in handen te krijgen. Het biedt 26 miljard pond (ruim 29 miljard euro) voor Sky, méér dan 21st Century Fox heeft geboden om resterende aandelen in handen te krijgen.

21st Century Fox bezit al 39 procent van de aandelen in zender Sky en heeft zo’n 22,7 miljard pond geboden voor de rest. Satellietzender Sky heeft zo’n 23 miljoen abonnees in vijf Europese landen. Het bezit ook lucratieve contracten voor grote sportevenementen, die in die landen niet ergens anders te zien zijn.

Fox-topman Rupert Murdoch ziet wel een vijandig Brits publiek en toezichthouder voor zich, huiverig om hem een cruciaal deel van het medialandschap in handen te geven. Een van de eisen aan Murdoch zal zijn dat Sky News, de nieuwstak, wordt afgestoten als zelfstandig bedrijf. Vandaag kreeg 21st Century Fox toestemming voor een eventuele overname, maar de bal ligt bij Sky of ze toch niet liever met Comcast in zee gaan.

Sky News zou dan vermoedelijk overgaan naar Disney, dat onlangs het grootste deel van 21st Century Fox overnam voor ruim omgerekend ruim 61 miljard euro.

Mogelijk laat de verantwoordelijke minister nog deze week horen of Comcast groen licht krijgt. Meer bij New York Times

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.