— donderdag 12 juli 2018, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Comcast zet zinnen nu op Europese satellietzender Sky

UPDATE Kabelgigant Comcast verloor de strijd om het grootste deel van de inboedel van mediabedrijf 21st Century Fox, maar lijkt nu gebrand om dan minstens satellietzender Sky in handen te krijgen. Het biedt 26 miljard pond (ruim 29 miljard euro) voor Sky, méér dan 21st Century Fox heeft geboden om resterende aandelen in handen te krijgen.

21st Century Fox bezit al 39 procent van de aandelen in zender Sky en heeft zo’n 22,7 miljard pond geboden voor de rest. Satellietzender Sky heeft zo’n 23 miljoen abonnees in vijf Europese landen. Het bezit ook lucratieve contracten voor grote sportevenementen, die in die landen niet ergens anders te zien zijn.

Fox-topman Rupert Murdoch ziet wel een vijandig Brits publiek en toezichthouder voor zich, huiverig om hem een cruciaal deel van het medialandschap in handen te geven. Een van de eisen aan Murdoch zal zijn dat Sky News, de nieuwstak, wordt afgestoten als zelfstandig bedrijf. Vandaag kreeg 21st Century Fox toestemming voor een eventuele overname, maar de bal ligt bij Sky of ze toch niet liever met Comcast in zee gaan.

Sky News zou dan vermoedelijk overgaan naar Disney, dat onlangs het grootste deel van 21st Century Fox overnam voor ruim omgerekend ruim 61 miljard euro.

Mogelijk laat de verantwoordelijke minister nog deze week horen of Comcast groen licht krijgt. Meer bij New York Times

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.