website over journalistiek

Algemeen

Villamedia is opgericht in 1998 als pure internetuitgave, maar na de fusie met het tijdschrift De Journalist grijpt onze stamboom maar liefst 120 jaar terug. Naast een dagelijkse stroom aan journalistiek nieuws biedt Villamedia tevens de beste media- en journalistieke vacatures. Daarnaast brengen we vraag en aanbod bij elkaar met onze opdrachtensite en community.

DE REDACTIE

De site en het blad ontstaan niet vanzelf, maar worden door mensen in elkaar gezet. Het redactieteam vind je hieronder.
Dolf Rogmans [Hoofdredacteur - 751 ]
Marjolein Slats [Eindredactie - 752 ]
Linda Nab [Redactie - 758 ]
Lars Pasveer [Redactie - 755 ]
Trudy Brandenburg - van de Ven [Redactie - 757 ]
Karen Bais [Sales - 756 ]
Anneke de Bruin [Vormgeving - 753 ]
Marc Willemsen [Techniek - 754 ]

Ons hoofdnummer is 020 - 3039750. Vervang de laatste drie cijfers voor het directe doorkiesnummer van de persoon die je wil bereiken.

We hebben verder regelmatig een stagiair onder onze hoede. Op dit moment zoeken we er trouwens nog een. Interesse? Bekijk onze oproep

CONTACT

Analoog contact opnemen met de redactie kan via onderstaand postadres:
Villamedia Uitgeverij B.V.
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

WAT BIEDEN WE ONZE LEZERS?

Met een profiel op Villamedia kun je de volgende dingen doen:

 • Gratis artikelen lezen en reageren. We plaatsten ook alle artikelen van ons tijdschrift online, maar die zijn alleen toegankelijk voor voor NVJ-leden en abonnees. Kleed je profiel aan door rechtsboven op je profielfoto te klikken. Vul minstens je geboortedatum en postcode in, daaraan herkennen we actuele leden.
 • Ben je nog geen lid of abonnee, meld je dan via deze pagina aan. Je krijgt dan een maand lang gratis toegang tot alle opties die Villamedia biedt.
 • Villamedia brengt vraag- en aanbod op de freelance mediamarkt bij elkaar, via onze speciale opdrachtensite, waarop constant nieuwe klussen worden gezet. Om te kunnen reageren op een mooie klus is een profiel op Villamedia noodzakelijk.
 • Je kunt bij ons je curriculum vitae achterlaten. Inmiddels hebben al zo’n 6.470 mensen hun gegevens in onze cv-databank gezet. Wanneer er een vacature wordt geplaatst waar jouw ervaring bij past, maken wij de werkgever er op attent. Alleen werkgevers hebben toegang tot die database. In je profiel kun je aangeven of je überhaupt in de databank wilt worden opgenomen zo ja, met welke informatie.
 • Ben je lid en lees je een mooi artikel dat achter onze betaalmuur zit? Bovenin bieden we je de optie om het artikel toch te delen met je volgers op sociale media op bijvoorbeeld Twitter en Facebook, zelfs als die geen lid zijn. De speciale link omzeilt Villamedia’s ophaalbrug én geeft via een regeltje bovenin credit aan de gulle gever.
 • Ben je expert in je vakgebied? We promoten specialisten onder opdrachtgevers. Wil je ook in dat overzicht? Zorg dan dat je profiel is bijgewerkt met de juiste informatie.

ABONNEMENT OP VILLAMEDIA MAGAZINE

Een kennismakingsabonnement op ons tijdschrift kost 75 euro voor 1 jaar. Als welkomstgeschenk ontvang je het Zilveren Cameraboek, ter waarde van 17,50 euro. Aanmelden kan hier

ADVERTEREN

Villamedia biedt ruimte voor personeelsadvertenties (inclusief logo) en banners tussen ons vaknieuws, tussen de lijst met vacatures of bovenaan de site meteen een opvallende leaderboard. Het is een uitgelezen middel om producten of aanstaande evenementen te promoten. Neem voor zowel vacatureplaatsingen als onze andere advertentiemogelijkheden contact op met Karen Bais.
We hebben een gedetailleerde pagina over adverteren op Villamedia, in het tijdschrift of in onze nieuwsbrief.

BEREIK

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 122.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 880.000 pageviews.

VEELGESTELDE VRAGEN

Inlogproblemen bij Villamedia blijken dezelfde oorsprong te hebben. Voor je contact opneemt met de redactie, is er een aantal opties dat je kunt proberen.
Een foutmelding bij registratie heeft meestal een duidelijke reden:

 • De zogeheten schermnaam (de naam die bij reacties wordt getoond) wordt slechts eenmaal toegekend. Er kunnen dus geen twee accounts met ‘Henk de Vries’ als schermnaam bestaan.
 • Ook komt het vrij vaak voor dat ooit al een account is aangemaakt met het mailadres. Kun je die mailbox nog uitlezen, dan is een wachtwoordreset zo geregeld. Als het mailadres niet meer bestaat, moeten we even onder motorkap roeren. Mail dan de redactie.
 • Typ de eerste keer het wachtwoord handmatig in. Bij knippen-en-plakken bestaat het risico dat een verdwaalde spatie meelift en het inloggen verstoort. Elke moderne browser biedt na een succesvolle inlog de optie om het wachtwoord permanent op te slaan.
 • De melding ’Uw lidmaatschaps account is nog niet geactiveerd’ [sic] betekent dat je de link in het activatiemailtje dat Villamedia na registratie toestuurt nog niet hebt aangeklikt. Dat mailtje is mogelijk in een spammap terecht gekomen. Als dat langer dan 24 uur geleden is, mail dan de redactie. We kunnen een nieuwe activatiemail toesturen, want dan is deze verlopen.
 • Je krijgt bij het aanklikken van een activatiemail die ouder dan 24 uur is dan ook een foutmelding. Dat is met opzet, geen storing. Dat linkje has ceased to be and met his maker, dus blijven klikken heeft geen zin.
 • Let bij het registreren goed op het invullen van je maildres. Als we een euro kregen voor elke @hotmial of @gmail.nl (dat domein is namelijk helemaal niet van Google) kunnen we met wisselgeld de staatsschuld aflossen.
 • Ten overvloede: typ je nieuwe wachtwoord handmatig in versus een knip-en-plak actie, want dan wil er nog wel eens een verdwaalde spatie meeliften.
 • NB Het zelf wissen van je eigen account is niet mogelijk. Stuur de redactie een mail en we gooien het account (onherroepelijk!) in de digitale shredder.

Ontwerp

Pixeldeluxe