— donderdag 28 juni 2018, 08:58 | 0 reacties, praat mee

Amerikaanse toezichthouder akkoord met hoger bod Disney voor Fox

EPA

Het Amerikaanse departement van Justitie geeft definitief groen licht voor een overnamebod van 71 miljard dollar (61,3 miljard euro) door de Walt Disney Company voor onderdelen van mediabedrijf 21st Century Fox. De strijd werd de afgelopen weken intenser, nadat kabelgigant Comcast een eerder bod van Disney (van ruim 52 miljard dollar) overklaste met een aanbod van ruim 65 miljard dollar. Laatste wijziging: 28 juni 2018, 09:01

Fox was in principe akkoord, maar aandeelhouders van Fox moeten nog instemmen met het bod van Disney. Voor Comcast ligt daardoor de weg vrij het bod nog verder te verhogen.

Disney zou bij een overname de iconische filmstudios Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures en Fox 2000 in handen krijgen, naast een reeks productiemaatschappijen en zenders (waaronder FX Networks en National Geographic). Ook zijn er lucratieve belangen in enkele buitenlandse satellietzenders en online diensten in de deal besloten.

Disney bezit al filmmaatschappijen Marvel Entertainment, Lucasfilm en animatiestudio Pixar. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten ziet na onderzoek dus geen bezwaren rond verdere marktconcentratie.

Een probleem voor Comcast (naast het bijeenharken van nog meer geld) is dat groen licht van Justitie in hun geval niet gegarandeerd is. Fox kiest daarom wellicht - ondanks een hoger bod - toch voor de zekerheid van Disney. Meer bij New York Times

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.