website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Amerikaanse toezichthouder akkoord met hoger bod Disney voor Fox

Lars Pasveer — Geplaatst in overname op donderdag 28 juni 2018, 08:58

EPA

EPA

Nieuws Het Amerikaanse departement van Justitie geeft definitief groen licht voor een overnamebod van 71 miljard dollar (61,3 miljard euro) door de Walt Disney Company voor onderdelen van mediabedrijf 21st Century Fox. De strijd werd de afgelopen weken intenser, nadat kabelgigant Comcast een eerder bod van Disney (van ruim 52 miljard dollar) overklaste met een aanbod van ruim 65 miljard dollar.

Fox was in principe akkoord, maar aandeelhouders van Fox moeten nog instemmen met het bod van Disney. Voor Comcast ligt daardoor de weg vrij het bod nog verder te verhogen.

Disney zou bij een overname de iconische filmstudios Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures en Fox 2000 in handen krijgen, naast een reeks productiemaatschappijen en zenders (waaronder FX Networks en National Geographic). Ook zijn er lucratieve belangen in enkele buitenlandse satellietzenders en online diensten in de deal besloten.

Disney bezit al filmmaatschappijen Marvel Entertainment, Lucasfilm en animatiestudio Pixar. De Amerikaanse mededingingsautoriteiten ziet na onderzoek dus geen bezwaren rond verdere marktconcentratie.

Een probleem voor Comcast (naast het bijeenharken van nog meer geld) is dat groen licht van Justitie in hun geval niet gegarandeerd is. Fox kiest daarom wellicht - ondanks een hoger bod - toch voor de zekerheid van Disney. Meer bij New York Times

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.