word studentlid

— donderdag 14 juni 2018, 13:20 | 0 reacties, praat mee

Comcast en Disney strijden om 21st Century Fox

Comcast en Disney strijden om 21st Century Fox
© Justin Lane / EPA

Het Amerikaanse kabelbedrijf Comcast heeft een vijandig bod uitgebracht op 21st Century Fox, het mediabedrijf van Rupert Murdoch. Daarmee probeert het Walt Disney Company af te troeven. Laatste wijziging: 14 juni 2018, 13:25

Dat Disney en Comcast zouden gaan strijden om 21st Century Fox lag al in lijn der verwachtingen nadat woensdag een Amerikaanse rechter de fusie van kabelgigant Time Warner met telecombedrijf AT&T eindelijk goedkeurde.

Comcast, de grootste Amerikaanse kabelaar, biedt 35 dollar per aandeel. Dat bod is 19 procent hoger dan dat van Disney. Eerder bereikte Disney al een akkoord met Fox over een overnamesom van 54 miljard dollar.

In een verklaring zei Fox dat het “ongevraagde” bod “zorgvuldig zal worden bekeken”.

De herschikking van het Amerikaanse medialandschap komt doordat kabel-, telecom- en mediabedrijven zich haasten om te concurreren met technologiebedrijven als Amazon, Apple en Netflix, die miljarden uitgeven om hun eigen imperiums te ontwikkelen.

Analisten van Barclays stellen dat over vijf jaar er “drie of vier grote, verticaal geïntegreerde conglomeraten zijn” met belangen in kabel, draadloos en content” en die met elkaar en de Silicon Valley-giganten zullen concurreren.

Free Press is kritisch over het bod. ‘Het is eenvoudigweg niet nodig dat ‘s lands grootste kabelbedrijf en breedbandprovider nog meer controle krijgt over de content en elke maand meer van ons geld verdienen’, zei onderzoeksdirecteur Derek Turner. “Deze fusie zal Comcast nog sterken maken, waardoor het veel moeilijker wordt voor rivalen om te concurreren.” Meer bij the Guardian / New York Times

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.