training eu starters

— donderdag 16 november 2017, 09:23 | 0 reacties, praat mee

Fusie AT&T-Time Warner: rechtszaak aanstaande met CNN als speelbal

Trump heeft een bijzondere afkeer voor CNN, een zender die volgens hem enkel fake news brengt. | EPA

Het lijkt erop dat de Amerikaanse mededingingsautoriteit inzake de fusie tussen mediabedrijf Time Warner en telecomgigant AT&T een rechtszaak voorbereidt. De fusie zou schadelijk zijn voor de Amerikaanse consument. Volgens analisten is de zaak politiek gemotiveerd, om AT&T te dwingen CNN te verkopen. Laatste wijziging: 16 november 2017, 09:28

Toezichthouder Makan Delrahim stelde begin deze maand dat CNN verkocht moet worden, voor de fusie kan doorgaan. De belangen zijn voor de bedrijven fors: met de megafusie is 85 miljard dollar gemoeid.

De moeizame verstandhouding van president Trump met CNN voedt het idee dat de zender wordt gestraft. De mededingingsautoriteit, ondergebracht bij het ministerie van Justitie, zoekt bij individuele staten medestanders voor een rechtszaak maar de animo daarvoor is beperkt, meldt CNN-journalist Brian Stelter.

Toen Trump nog campagne voerde, benadrukte hij een mogelijke fusie van AT&T met Time Warner (dat CNN in het portfolio heeft) te zullen blokkeren. Experts die de fusie hebben bekeken zeggen dat de juridische basis om de miljardendeal te blokkeren vanwege CNN erg mager is.

Een rechtszaak zou volgens Stelter aan het licht kunnen brengen of de persoonlijke afkeer van Trump voor bepaalde nieuwszenders en politieke rivalen tot tastbaar beleid is verheven.

Bekijk meer van

Time Warner CNN AT&T

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.