basis naar compleet

— woensdag 31 augustus 2011, 15:22 | 0 reacties, praat mee

Wegener vecht boete NMa aan

Wegener gaat de boete van 20 miljoen euro die de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de uitgeverij vorige week oplegde aanvechten. De NMa gaf de boete in 2010 wegens het overtreden van voorwaarden die zijn gesteld aan de overname van de VNU Dagbladengroep in 2000, namelijk dat de dagbladen PZC en BN/De Stem zelfstandig zouden opereren. De NMa constateerde echter dat er inhoud wordt gedeeld, nieuwsgaring wordt afgestemd, onderlinge afhankelijkheid bestaat en er in essentie sprake is van één nieuwsorganisatie. Vorige week werd de door Wegener ingestelde bezwaarprocedure ongegrond verklaard. Laatste wijziging: 1 september 2011, 16:32

Wegener meldt in een persbericht niet te begrijpen hoe de NMa in de afspraak van destijds leest dat de beide achterliggende uitgeverijen op commercieel en redactioneel gebied volledig gescheiden zouden moeten opereren. “Wegener heeft afgesproken een structuur op te zetten die de onderlinge onafhankelijkheid van twee kleine edities van BN/De Stem en PZC in Zeeuws-Vlaanderen garandeert. Niets meer, niets minder. Dat is ook gebeurd: de beide edities worden uitgegeven door aparte vennootschappen en hebben ieder een eigen redactiestatuut en een eigen onafhankelijke hoofdredacteur. Daarmee zijn het al die tijd, conform de afspraak, onderling onafhankelijke edities geweest en dat zal zo blijven.” De uitgever zegt de procedure bij de rechter dan ook met het volste vertrouwen tegemoet te zien.

Bekijk meer van

Wegener

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.