— donderdag 23 december 2021, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Hier hadden we het over in 2021 #7: De NPO vol in de wind

© Frans van Zijst

Het was het laatste jaar van Shula Rijxman als hoogste baas van de NPO, maar niet het rustigste. Het hele jaar door was er een hoop gedoe. Laatste wijziging: 23 december 2021, 12:47

Het begon in mei met onrust die onder programmamakers ontstond nadat de NPO een plan uitrolde om jonger publiek te trekken ten koste van populaire programma’s als Radar, Opsporing Verzocht, Kassa en Andere Tijden.

Later volgde onder meer ophef over de totstandkoming van een VPRO-documentaire over D66-leider Sigrid Kaag (De omroep had de oren teveel laten hangen naar de wensen van de politica en haar partij), de positie van Op1 presentator Jort Kelder (die filmpjes voor Forum voor Democratie bleek te financieren), en daarover morrende medewerkers van NOS, NTR en Nieuwsuur.

Ook was er nog het ongelukkige proces rond de toelating van nieuwe omroepen Omroep Zwart en Ongehoord Nederland (de toelatingstoets bleek zo gebrekkig dat bezwaren niet allemaal konden worden meegewogen).

het culmineerde aan het eind van het jaar in een artikelenreeks van Follow the Money over de rol van de NPO binnen de publieke omroep. Het eerste deel daarvan, dat afgelopen maand verscheen, was reden om een van de auteurs van het stuk, Mark Koster, de laan uit te sturen als mediadeskundige bij WNL. Koster, inmiddels onder de pannen bij BNR, vertelde in een van de best gelezen nieuwsverhalen van Villamedia hoe dat allemaal precies ging.

Lees terug: Mark Koster verliest mediarubriek na publicatie bij FTM

 

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en lijstjes maken. De komende dagen publiceren we daarom de top 10 van thema’s waarover het meest werd gelezen op Villamedia in 2021. De top top 10 tot nu toe lees je hier.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.