training eu starters

— maandag 4 oktober 2021, 09:48 | 0 reacties, praat mee

Toelatingstoets omroepen zo gebrekkig dat bezwaren niet allemaal worden meegewogen

Uit interne documenten blijkt dat minister Slob en de NPO zich zorgen maken over de toetreding van omroepen ON! en Zwart, meldt NRC. De toelatingstoets is zo gebrekkig dat bezwaren niet allemaal konden worden meegewogen. Laatste wijziging: 5 oktober 2021, 08:53

NRC meldt dat op basis van interne documenten van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), toezichthouder Commissariaat voor de Media (CvdM) en de Raad voor Cultuur, verkregen met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Voor nieuwe en bestaande omroepen is er nauwelijks een drempel om te worden toegelaten tot het publieke omroepbestel. Tegen de komst van omroepen Ongehoord Nederland en Zwart bestaan serieuze bezwaren, maar de toelatingstoets is zo gebrekkig dat die bezwaren niet allemaal konden worden meegewogen.

Problemen zouden vooral komen doordat begrippen uit de Mediawet niet zijn uitgewerkt en toetsingskaders te ontbreken of zoekgeraakt. Volgens de Raad voor Cultuur zou er niet kritisch genoeg getoetst kunnen worden. Zo wordt er getwijfeld aan de toegevoegde waarde van beide omroepen en zijn er bij ON! onder meer zorgen over de verspreiding van desinformatie. De toetreding van ON! wordt door de Raad voor Cultuur een risico genoemd.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.