— woensdag 14 juli 2021, 16:00 | 0 reacties, praat mee

Directeur-bestuurder Peter Elbers vertrekt bij L1

Directeur-bestuurder Peter Elbers

Peter Elbers vertrekt per 1 oktober bij de Limburgse regionale omroep L1. Dat laat de Raad van Commissarissen van L1 weten in een korte verklaring aan de pers. Volgens de raad zijn de twee partijen ‘in goed onderling overleg’ overeengekomen dat de samenwerking wordt beëindigd. Laatste wijziging: 14 juli 2021, 17:44

Elbers werd eind juni al vrijgesteld van werk. Zijn taken worden sindsdien overgenomen door medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam.

Voormalig journalist Elbers werd in september vorig jaar door de Raad van Commissarissen benoemd tot directeur-bestuurder. Dat zorgde voor een botsing met de Ondernemingsraad (OR), die niet gekend was in het besluit. De OR probeerde de benoeming nog tegen te houden middels een kort geding, dat de Ondernemingsraad uiteindelijk verloor.

In de maanden na de benoeming boterde het al snel niet tussen Elbers en L1. Zo drong het personeel van de omroep aan op vertrek van de Raad van Commissarissen en haalde Elbers zelf in een video uit naar pestgedrag van medewerkers tegenover hem. Zo haalde één of meerdere medewerkers onder andere de stoel van de directeur-bestuurder weg en werd een kruis op het raam van zijn kamer geplaatst.

Het conflict tussen de werknemers van de omroep en de directeur-bestuurder, leidde tot een vertrouwensbreuk en meerdere werkonderbrekingen. De eerste van die werkonderbrekingen was een reactie op een plan van Elbers om verborgen camera’s op te hangen op de redactie, “ mochten omstandigheden daar aanleiding toe geven”.

De Raad van Commissarissen laat weten zich de komende periode te gaan buigen over de toekomstige samenstelling van de Raad van Bestuur. Daarbij wordt advies ingewonnen van de Ondernemingsraad.

Bekijk meer van

Peter Elbers L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.