— vrijdag 5 februari 2021, 08:44 | 0 reacties, praat mee

L1-personeel: ‘Directeur Peter Elbers heeft geen empathie’

© Novum / Jean-Pierre Geusens

Personeelsleden van de regionale omroep L1 uiten in dagblad De Limburger fikse kritiek op hun directeur Peter Elbers. “Van een goedlopend, gezellig, energiek bedrijf zijn we in een paar maanden tijd afgegleden naar een bedrijf waar je niet raar staat te kijken als je mensen huilend tegenkomt bij de koffieautomaat.”

Woensdagavond overhandigde de OR een lijst met 47 punten aan de RvC, waarin het personeel zijn frustratie uitte. Ze stellen dat zowel Elbers als de Raad van Commissarissen ‘wereldkampioen wegduiken’ zijn en noemen ze Elbers’ kwaliteiten als leidinggevende ‘om te janken’. “Elbers heeft geen idee hoe een mediabedrijf werkt”, stellen ze anoniem tegen de Limburger. “Hij gaat uit van wantrouwen in plaats van vertrouwen en geeft onnodig veel belastinggeld uit aan onnodige verbouwingen en laptops. Dat geld moet in programma’s gestopt worden.”

“Het is onmogelijk om te spreken om te spreken met Peter Elbers omdat hij zich verstopt in zijn kantoor en contact met het personeel mijdt”, aldus een andere bijdrager aan de lijst. Het personeel spreekt daarnaast van een gebrek aan empathie en inlevingsvermogen.

Het rommelt inmiddels al een half jaar bij de omroep, waar in eerste instantie de Raad van Commissarissen (RvC) botste met het personeel. In juli dwong de RvC twee directieleden te vertrekken, waarna Elbers werd aangesteld als directeur. De Ondernemersraad (OR) van de omroep probeerde die aanstelling nog tegen te houden middels een kort geding, maar verloor dat.

Op de redactie werd vervolgens pestgedrag vertoond richting Elbers, waarbij onder andere zijn bureaustoel werd weggehaald. De afgelopen week liepen de oplopende spanningen tussen Elbers en het personeel hoog op, nadat de directeur het plan opvatte verborgen camera’s op te hangen. Op zowel woensdag als donderdag waren er werkonderbrekingen.

Bekijk meer van

Peter Elbers L1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.