training eu starters

— vrijdag 9 oktober 2020, 14:54 | 0 reacties, praat mee

Ondernemingsraad verliest kort geding, L1-directeur Elbers mag blijven

© Jean-Pierre Geusens / Novum

UPDATE L1-directeur Peter Elbers mag blijven. Dat heeft de rechter besloten in een kort geding dat was aangespannen door de Ondernemingsraad (OR) van de regionale omroep. De raad wilde de benoeming ongedaan maken, omdat de OR niet vooraf over het besluit was ingelicht door de raad van Commissarissen. Laatste wijziging: 12 oktober 2020, 11:07

Volgens de rechter in Maastricht heeft de ondernemingsraad voldoende tijd gehad om een advies uit te brengen over de benoeming van Elbers, meldt De Limburger. De OR was van mening dat er eerst gewacht zou worden op de uitkomst van de bemiddelingsproces met een tweede directeur. Verwacht was dat die bemiddeling een week of twee zou duren, maar tot op de dag is er geen oplossing gevonden. De rechter vindt dat de commissarissen daarom terecht Elbersen hebben benoemd zonder het advies van de medezeggenschap af te wachten.

De OR is teleurgesteld over de uitspraak. Voorzitter Marcel Ermers zegt wel dat de OR heeft “besloten dat wij alsnog advies gaan uitbrengen. Wij vertegenwoordigen het personeel en vinden dat wij hoe dan ook onze verantwoordelijkheid moeten nemen door advies uit te brengen, zelfs - in deze ongewenste situatie - achteraf. Dit zullen wij aanstaande dinsdag 13 oktober doen.”

Bij L1 is het al maanden onrustig. Het begon in juli, toen zegde een groot deel van het personeel het vertrouwen op in de RvC, nadat directeuren Bert Lemmens en Emiel van der Wal op non-actief waren gesteld. Werknemers hielden zelfs een werkonderbreking en de OR adviseerde de Raad van Commissarissen te vertrekken.

Bekijk meer van

Peter Elbers L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.