— woensdag 30 juni 2021, 09:23 | 0 reacties, praat mee

RvC L1: directeur Elbers ‘per direct vrijgesteld van werk’

In een korte verklaring heeft de Raad van Commissarissen van de regionale omroep L1 gemeld dat directeur-bestuurder Peter Elbers "per direct is vrijgesteld van werk" en er gesprekken volgen over zijn toekomst bij de organisatie. Medebestuurder Job van der Have en leden van het managementteam nemen Elbers' taken over.

“De interne organisatie is inmiddels geïnformeerd over dit besluit. De Raad van Commissarissen zal zich buigen over de toekomstige bestuurssamenstelling. Daarbij wordt advies ingewonnen bij de Ondernemingsraad”, schrijft de raad.

Het is het sluitstuk in een slepend conflict binnen de omroep over de benoeming en managementstijl van Elbers, dat tot de Ondernemingskamer in Amsterdam werd uitgevochten. Die oordeelde eerder dit jaar dat Elbers niets te verwijten valt.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.