— woensdag 4 november 2020, 15:25 | 0 reacties, praat mee

Nieuwe directeur-bestuurder L1 hekelt pestgedrag op de redactie

Een guerrilla die niet thuis hoort in een organisatie als die van L1. Zo omschrijft directeur-bestuurder Peter Elbers het gedrag van één of meerdere werknemers van de regionale omroep. In een video waarin de in september aangetreden Elbers zichzelf voorstelt aan zijn nieuwe collega’s, haalt hij uit naar pestgedrag op de redactie.

“Begin deze week werd ik geconfronteerd met gedrag van een of meer collega’s dat absoluut niet door de beugel kan”, aldus Elbers, die daarna aan een opsomming begint. “Het weghalen van mijn bureaustoel, het plaatsen van een kruis op het raam van mijn kamer en het ophangen van uitroeptekens tegen het raam. Ik wil daar heel duidelijk over zijn: ik tolereer dit soort intimiderend gedrag absoluut niet.”

In de video, die werd gepubliceerd op het filmpjesplatform Vimeo, vervolgt Elbers: “Deze guerrilla hoort absoluut niet thuis in een organisatie. En ook niet bij ons. En ik zal er alles aan doen om dit te bestrijden en goede maatregelen te nemen. Iedereen is dus gewaarschuwd. Helaas. Het is niet anders.”

De aanstelling van Elbers afgelopen september leidde tot veel onrust bij L1. Nadat de Raad van Commissarissen (RvC) hem benoemde tot directeur-bestuurder, volgde protest door de Ondernemingsraad (OR), die aangaf niet gekend te zijn in het besluit.

Eind september riep eind september de RvC op te vertrekken. Bij een kort geding dat de OR aanspande tegen de aanstelling oordeelde de rechter in het nadeel van de Ondernemingsraad.

Bekijk meer van

Peter Elbers L1

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.