website over journalistiek

vrijdag 9 oktober 2015

De journalistiek is in gevaar!

Journalistiek / ethiek De belangrijkste taak van de journalistiek dreigt te worden uitgehold: het achterhalen van de waarheid en het checken van feiten. Daarom zet de KRO-NCRV in op onderzoeksjournalistiek, buitenlandverslaggeving en online experimenten.

NVJ Academy

CPJ: Somalië stoot Irak van eerste plek straffeloosheids-index af

Nieuws Voor het eerst sinds 2008 voert Somalië en niet Irak de lijst aan van landen waar moorden op journalisten onbestraft blijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Global Impunity Index’ van het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ).

Dekker neemt wensen Kamerfracties niet over

Nieuws De Tweede Kamer heeft donderdag 12 amendementen en 16 moties ingediend tijdens het plenaire debat over de nieuwe Mediawet. Daarvan neemt staatssecretaris Sander Dekker geen enkel amendement over en datzelfde geldt voor de moties. In een aantal gevallen…

Dupho

Genomineerden Persprijs Rotterdam bekend

Nieuws Vijf journalistieke producties dingen mee naar de Persprijs Rotterdam 2015, waarvan de definitieve winnaar op 4 november aanstaande wordt onthuld.

Indiase journalist voor eigen huis gedood

YouTube

Nieuws Een journalist die werkzaam is voor de Indiase zender TV 24, is zaterdag voor zijn huis in de Noord-Indiase stad Dheena doodgeschoten. De 45-jarige Hemant Yadav keerde terug van de markt toen een voorbijganger op een motor het vuur opende. “Het lijkt…

Versleutelde gegevens voorlopig veilig in VS

Equinix

Nieuws De regering Obama zal voorlopig techbedrijven niet via wetgeving dwingen om gecodeerde informatie te ontsleutelen. Dat meldt de Washington Post.

DWDD onder de loep bij Commissariaat

Bart Heemskerk

Nieuws Het Commissariaat voor de Media houdt De wereld draait door (DWDD) in de gaten om te controleren of de publieke omroep zich niet dienstbaar maakt aan commerciële doelen. Dat zegt het Commissariaat in het AD.

Campert ontvangt Prijs der Nederlandse Letteren

Laurent Dubrule / EPA

Nieuws De Nederlandse dichter, schrijver en columnist Remco Campert heeft uit handen van de Belgische koning Filip de Prijs der Nederlandse Letteren ontvangen.

Steun nieuwe mediawet tekent zich af

ANP / Bart Maat

Nieuws De door staatssecretaris Sander Dekker (Media) voorgestelde wijzigingen in het publieke omroepbestel lijken op steun vanuit de Tweede Kamer te kunnen rekenen. Dat blijkt uit het mediadebat dat donderdagavond en -nacht plaatsvond. Tijdens het debat, dat…

Kabinet en CvdM machteloos wat betreft Koningslied

ANP KIPPA / KOEN VAN WEEL

Nieuws Als de Nederlandse Publieke Omroep blijft weigeren te onthullen waarom het Koningslied meer dan een half miljoen euro moest kosten, dan kunnen zowel het kabinet als het Commissariaat voor de Media (CvdM) daar weinig aan doen. Hoewel de Tweede Kamer eerder…

Toon meer nieuws

COP Sky