website over journalistiek

maandag 24 juni 2019

Amerikaans plan voor monument voor omgekomen journalisten

Het journalistieke museum Newseum heeft wel een monument voor omgekomen journalisten, maar sluit later dit jaar | EPA

Nieuws In de Verenigde Staten wordt gewerkt aan een monument voor journalisten die bij de uitvoering van hun werk zijn omgekomen of vermoord. Er is binnen de Amerikaanse politiek voldoende steun onder om zo'n monument op overheidsgrond op te richten, meldt CNN.

‘Verplichte’ aov voor zzp’ers krijgt wellicht opt-out

ANP

Nieuws Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp'ers is niet per definitie verplicht: minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bekijkt of er een opt-out-regeling kan komen voor vermogende zzp'ers of zij die veel verdienen.

Wetenschappers ontwikkelen programma om deepfake-video’s te herkennen

Deep Fake, een gevanceerde vorm van desinformatie en nepnieuws

Nieuws Onderzoekers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut USC Information Sciences Institute (USC ISI) hebben een programma ontwikkeld dat nepvideo's en zogeheten deepfake video's kan herkennen. Volgens het rapport van de onderzoekers herkent de tool…

D66 en ChristenUnie willen niet dat Leids Mediafonds gekort wordt

Nieuws Begin deze maand werd bekend dat de gemeente Leiden de bijdrage voor het Leids Mediafonds met 150.000 euro terug zou brengen naar 100.000 euro in verband met bezuinigingen bij de gemeente. D66 en ChristenUnie zien dat niet zitten en zoeken een oplossing.

Madeleine de Cock Buning vertrekt als voorzitter van het Commissariaat voor de Media

Madeleine de Cock Buning tijdens een persconferentie bij de Europese Commissie

Nieuws Net nu minister Slob ingrijpende veranderingen in het omroepbestel heeft voorgesteld neemt Madeleine de Cock Buning 1 juli afscheid als voorzitter van het Commissariaat voor de Media, haar tweede en laatste termijn zit er dan op.

Politie pakt ANP-journalist op bij Pegida-actie in Eindhoven

Nieuws De politie heeft zaterdagmiddag een journalist die verslag deed van de Pegida-actie in Eindhoven opgepakt. De man werkt voor het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Toon meer

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.