training eu starters

— donderdag 31 augustus 2023, 09:41 | 0 reacties, praat mee

Zwaargewicht Mark Thompson nieuwe hoofdredacteur CNN

AP

CNN heeft een journalistiek zwaargewicht aangetrokken om de vacature van hoofdredacteur te vullen. Mark Thompson, oud-directeur bij de BBC en voormalig algemeen directeur bij de New York Times, begint in oktober. CNN-personeel zou 'voorzichtig optimistisch' gestemd zijn over de aanstelling van Thompson, na een turbulente periode bij de nieuwszender.

Afgelopen juni werd de toenmalige hoofdredacteur Chris Licht op staande voet ontslagen. Licht was pas 13 maanden in dienst, maar zijn tijd bij de nieuwszender werd gekenmerkt door onvrede bij werknemers en chaos in de programmering.

Thompson zegt dat betrouwbaar nieuws nu meer dan ooit van belang is. “Tegelijk hebben we nu meer middelen om aan die vraag te voldoen, zowel hier als in het buitenland”, aldus Thompson. Over de turbulente tijden bij de zender en binnen de journalistiek als geheel, stelt Thompson: “Waar anderen alleen ontwrichting zien, zie ik kansen.”

CNN voerde onder Licht forse wijzigingen door: na dertig jaar werd het journalistieke icoon Reliable Sources opgedoekt, ambitieuze (en kostbare) plannen voor een streamingdienst CNN+ verdwenen in de prullenbak en diverse bekende gezichten verlieten de zender, soms vanwege de gewijzigde koers, soms vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Topman David Zaslav van moederbedrijf Warner/Discovery - die Licht inhuurde en na een jaar weer ontsloeg - is tevreden over het binnenhalen van Thompson. Zaslav stelt dat geen andere hoofdredacteur zoveel ervaring, respect en vaardigheden meeneemt.

CNN-personeel is benieuwd hoe Thompson de komende overvolle nieuwscyclus rondom de Amerikaanse verkiezingen van 2024 gaat invullen, tekende Oliver Darcy op onder zijn collega’s.

Bekijk meer van

Mark Thompson CNN

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.