training eu starters

— woensdag 7 juni 2023, 15:58 | 0 reacties, praat mee

CNN ontslaat hoofdredacteur Chris Licht

CNN-topman Chris Licht moet vertrekken na een chaotische 13 maanden bij de nieuwszender | Shutterstock

CNN-topman Chris Licht is ontslagen. Hij vertrekt met onmiddellijke ingang, meldt moederbedrijf Warner Bros/Discovery. Licht was pas 13 maanden geleden aangetreden, maar zijn periode bij de nieuwszender werd gekenmerkt door onvrede bij werknemers en chaos in de programmering. Laatste wijziging: 7 juni 2023, 16:02

Enkele kopstukken en programma’s moesten het veld ruimen, zoals presentator Brian Stelter van het journalistieke programma Reliable Sources. Het programma, dat al dertig jaar bestond, kreeg geen vervolg en verdween van de buis.

Een net opgestarte streamingdienst CNN+ werd ondanks forse investeringen kort na Lichts aantreden opgedoekt.

In mei organiseerde Licht een ‘town hall meeting’ met oud-president Donald Trump. Het publiek bestond vooral uit Trump-aanhangers en het vraaggesprek liep al snel volledig uit de rails.

Binnen CNN groeide de onvrede over Lichts leidinggeven het afgelopen jaar sterk. Tijdschrift The Atlantic wijdde recent een vernietigend profiel aan Licht en zijn impact op de nieuwszender.

Topman David Zaslav van Warner Bros/Discovery heeft het CNN-personeel vandaag geïnformeerd over het vertrek van Licht. “Het kwam om diverse redenen niet van de grond. En dat is treurig. Het is echt ongelukkig maar dat ligt uiteindelijk aan mij. Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor”, citeert de New York Times bronnen die bij de bijeenkomst waren.

Bekijk meer van

CNN Chris Licht

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.