banner festival 23

— donderdag 17 maart 2022, 08:38 | 0 reacties, praat mee

Ontslagen presentator Chris Cuomo wil 125 miljoen dollar van CNN

AP

Voormalig CNN-presentator Chris Cuomo vindt dat hij afgelopen december onterecht is ontslagen. Hij wil naast bemiddeling in het arbeidsconflict minstens 125 miljoen dollar aan schadevergoeding. Laatste wijziging: 17 maart 2022, 08:39

In de aanklacht, waar CNN zelf op het moment van schrijven nog niets over brengt, stelt Cuomo onder meer dat hem onvoldoende verweer is geboden tegen een aanklacht wegens seksueel wangedrag tegen hem. Cuomo werd ontslagen omdat hij volgens toenmalig CNN-topman Jeff Zucker had verzwegen hoe verregaand hij zijn broer - als gouverneur van New York tevens een publiek figuur - had bijgestaan in rechtszaken wegens wangedrag.

Zucker moest zelf ook het veld ruimen toen in het kader van dat onderzoek uitkwam dat hij een relatie met een collega had verzwegen. De nieuwe topman werd onlangs aangesteld; Chris Licht wil vermoedelijk juist weg van het type berichtgeving waarin persoonlijkheden centraal staan.

In de aanklacht, waar dagblad The Guardian inzage in heeft gehad, stelt Cuomo dat CNN tijdens de coronacrisis maar al te graag de relatie met zijn broer Andrew uitbuitte voor berichtgeving. Chris Cuomo interviewde zijn broer meer dan eens over maatregelen en coronabeleid.

Volgens een woordvoerer van voormalig CNN-topman Zucker was de mate waarin Cuomo zijn broer hielp volstrekt onduidelijk. Cuomo vroeg bij kijkers begrip voor de spagaat die hij als journalist en broer-van moet maken. “Familie komt voor alles”, aldus Cuomo. Daar had CNN in eerste instantie begrip voor.

Later bleek dat Cuomo mediacontacten had gebruikt in om informatie te achterhalen rondom een vrouw die zijn broer beschuldigde. Andrew Cuomo stapte uiteindelijk op om een afzettingsprocedure te voorkomen. Ook onderzocht Cuomo wat de status was van een artikel van onderzoeksjournalist Ronan Farrow, maar verdedigde dat als onderdeel van zijn werk, teneinde nieuwswaarde te bepalen. Meer bij The Guardian

Bekijk meer van

CNN Chris Cuomo

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.