training eu starters

— maandag 22 augustus 2022, 12:04 | 0 reacties, praat mee

CNN doekt icoon Reliable Sources op; Brian Stelter verlaat nieuwszender

CNN heeft het kritisch-journalistieke mediaprogramma Reliable Sources na dertig jaar opgedoekt. Presentator Brian Stelter presenteerde afgelopen zondag de laatste editie en kondigde zijn vertrek bij de nieuwszender aan. Stelter en zijn programma kregen in het gepolariseerde Amerika regelmatig kritiek voor vermeende linkse ingenomenheid. "Opstaan tegen demagogen is niet partijdig", aldus Stelter in zijn afscheidsmonoloog. Laatste wijziging: 22 augustus 2022, 13:24

Het einde van Reliable Sources en het vertrek van Stelter werd vorige week donderdag aangekondigd. De nieuwe topman Chris Licht belegde een dag later een redactievergadering om onrust te sussen. Echt geruststellend was zijn boodschap echter niet, meldt Deadline. “Er zullen stappen volgen waar je het niet mee eens bent of niet begrijpt. Ik erken dat dit voor iedereen een periode van verandering is. En ik weet dat dat verontrustend is”, aldus Licht aan de verzamelde redactie.

Licht begon in maart van dit jaar. Hij heeft een voorliefde voor hard nieuws maar wil tegelijk dat minder vaak naar het in zijn ogen sleetse ‘breaking news’ wordt gegrepen.

Tegenover Deadline zegt een anonieme CNN-medewerker dat met het einde van instituut Reliable Sources en het vertrek van Stelter “niemand meer veilig is”. Stelter benadrukte dat er nog steeds plek is voor een programma als Reliable Sources.

Journalist Carl Bernstein, te gast in de laatste aflevering, wijst op de afkalvende democratie en het toegenomen geweld richting journalisten. “Het aantal landen dat de afgelopen tien jaar van democratie naar autoritarisme overging groeit steeds sneller. Dat moeten we verslaan, ook al is het geen sexy onderwerp”, aldus Bernstein.

Wat Stelter nu gaat doen, is onbekend.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.