NVJ compleet lid

— woensdag 20 april 2022, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Onzekere toekomst voor net gelanceerde streamingdienst CNN+

Onzekere toekomst voor net gelanceerde streamingdienst CNN+

Het einde dreigt voor de pas vorig jaar gelanceerde streamingdienst CNN+, meldt Axios op basis van meerdere bronnen. CNN-eigenaar WarnerMedia/Discovery heeft het marketingbudget opgeschort en financieel topman Brad Ferrer ontslagen. Volgens Axios is WarnerMedia van plan om exclusieve programma's van CNN+ te integreren in HBO Max. Laatste wijziging: 20 april 2022, 08:58

Die dienst begon afgelopen maart ook in Nederland.

Het ontslag van Ferrer is volgens Axios het gevolg van een versterkte focus op inkomsten uit streaming. De nieuwe financiële topman Neil Chugani houdt zich voor Discovery specifiek bezig met deze vorm van (inter)nationale distributie.

CNN+ heeft een bescheiden 150.000 abonnees geworven. CNN beoogde na vier jaar winst te maken met de streamingdienst en had 1 miljard dollar gereserveerd voor investeringen. Daar is volgens Axios al zeker 300 miljoen van besteed aan programma’s, het werven van personeel en het ontwikkelen van noodzakelijke technische oplossingen.

Bij de aankondiging van CNN+ in de zomer van vorig jaar noemde CNN het de belangrijkste lancering sinds Ted Turner de zender in 1980 begon.

Volgens Axios is Discovery-management geïrriteerd over de in hun ogen te vroege lancering van CNN+, waardoor het onvoldoende kon worden verpakt met andere niche streamingdiensten in het aanbod.

Volgende maand begint de nieuwe CNN-topman Chris Licht, die een voorkeur heeft voor hard nieuws. Hij zou volgens Axios al wel betrokken zijn bij de aanstaande herpositionering van CNN+. Meer bij Axios

Bekijk meer van

HBO Max Discovery CNN+ CNN Plus CNN

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.