— woensdag 14 november 2018, 08:41 | 0 reacties, praat mee

The Correspondent crowdfundingactie: 2,5 miljoen in één maand

Onder meer de slogan 'Unbreaking news' moet The Correspondent onder de aandacht brengen | The Correspondent

Ruim anderhalf jaar na de eerste aankondiging dat De Correspondent een Engelstalige editie wil lanceren, start het platform met een internationale crowdfundingactie. Doel is om de komende maand 2,5 miljoen dollar te verzamelen voor een lancering in het voorjaar van 2019.

Net als de Nederlandstalige editie wordt The Correspondent vrij van reclame en zal het zich niet richten op de waan van de dag. Wie al lid is van De Correspondent kan straks ook de Engelse editie lezen.

“Als we erin slagen The Correspondent van de grond te krijgen, willen we ons platform allereerst uitbreiden met een team van Engelstalige correspondenten. Deze correspondenten kunnen overal ter wereld gevestigd zijn en zullen net als onze Nederlandse correspondenten een thema verslaan”, schrijft oprichter Rob Wijnberg over de crowfundingactie.

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van De Correspondent beschreef oprichter Ernst-Jan Pfauth hoe plannen voor een Engelstalige editie bij hem en Wijnberg concreet werden.

Het Engelstalige platform-in-wording ontving de afgelopen periode verschillende investeringen, onder meer van Craiglist-oprichter Craig Newmark, Stichting Democratie en Media en charitatieve instelling Omidyar Network.

Ook heeft The Correspondent steun van enkele klinkende namen uit de journalistieke, internet- en mediawereld, zoals docent Jay Rosen, actrice Carice van Houten en Wikipedia-topman Jimmy Wales.

Op het moment van schrijven staat de teller op zo’n 55 duizend dollar, op basis van 954 founding members.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.