training eu starters

— dinsdag 15 mei 2018, 08:59 | 0 reacties, praat mee

The Correspondent haalt nog eens 8 ton binnen voor lancering in VS

De Correspondent in Nederland. Foto: Google Streetview

The Correspondent ontvangt 800.000 euro (950.000 dollar) van de charitatieve instelling Omidyar Network om de start van het journalistieke platform in het Engels mogelijk te maken. Dat brengt het totaal bedrag dat beschikbaar is op 1,8 miljoen dollar. Er is nog een beetje extra nodig, laat mede-oprichter Ernst-Jan Pfauth weten in een blog post. Laatste wijziging: 15 mei 2018, 10:45

Nishant Lalwani, directeur bij Omidyar Network’s wordt in de blog post geciteerd dat zijn organisatie gelooft in het abonnementenmodel dat The Correspondent nastreeft en vertrouwen heeft in de manier waarop de nieuwe organsiatie wil werken aan vertrouwen van lezers, diversiteit en data privacy.

The Correspondent werkt vanuit Amerika aan de lancering in het Engels. De reclamecampagne wordt wereldwijd opgezet, laat Pfauth weten. Daarvoor wordt samengewerkt met het bureau Blue State Digital dat ervaring heeft met onder meer de campagne van oud-president Barack Obama.

De nieuwe geldschieter Omidyar Network is een fonds van eBay-oprichter Pierre Omidyar, die vijf jaar geleden met 200 miljoen ook aan de wieg stond van het onderzoeksjournalistieke onlinemedium The Intercept. Omidyar Network neemt zitting in een nog te vormen raad van commissarissen die toezicht gaat houden op het bestuur van The Correspondent.

De campagne zal ergens in de komende twaalf maanden van start gaan, zegt Pfauth in de Volkskrant.

Meer in de blog post van Eernst-Jan Pfauth en in de Volkskrant.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.