training eu starters

— woensdag 29 maart 2017, 08:44 | 0 reacties, praat mee

De Correspondent begint Engelstalige editie

Het karakteristieke handschriftlogo werd ontworpen door Harald Dunnink | De Correspondent

Sommige stukken van De Correspondent worden al wekelijks vertaald voor een internationaal publiek, maar het platform gaat nu een serieuze poging wagen in het Engelse taalgebied. The Correspondent, een interactief journalistiek platform zonder reclame, is ook buiten Nederland een uniek initiatief, schrijven oprichters Ernst-Jan Pfauth en Rob Wijnberg. Laatste wijziging: 29 maart 2017, 08:46

De nieuwsbrief met Engelstalige artikelen wordt al verstuurd naar 12.000 mensen. In totaal lazen 1,1 miljoen mensen het afgelopen half jaar verstaalde stukken. “Niet zo vreemd dus dat we in de afgelopen jaren al uit meer dan tien landen de vraag kregen: zou het geen goed idee zijn internationaal te gaan?”, aldus Pfauth en Wijnberg.

Die plannen zijn dus nu serieus, stelt De Correspondent. “Dat betekent onder meer dat we een advertentievrije site willen lanceren, die mogelijk gemaakt wordt door betalende leden. Dat is de basis. Maar hoe we dat precies gaan uitvoeren, willen we eerst grondig onderzoeken.”

Net als De Correspondent zal The Correspondent proberen de waan van de dag juist niet te volgen. Artikelen zullen ook hun weg vinden naar het Nederlandstalige platform.

“We kiezen de Verenigde Staten als uitvalsbasis, omdat daar ons netwerk het sterkst is, de randvoorwaarden die belangrijk zijn bij het beginnen van een onderneming erg gunstig zijn én het land in veel opzichten koploper is in digitale innovaties, stellen Pfauth en Wijnberg.

In de toekomst wordt niet uitgesloten dat het platform ook in andere taalgebieden actief wordt. Meer bij De Correspondent

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.