— donderdag 7 december 2017, 11:12 | 0 reacties, praat mee

Craigslist-oprichter steekt 100.000 dollar in The Correspondent

Het karakteristieke handschriftlogo werd ontworpen door Harald Dunnink | De Correspondent

De Correspondent heeft eind november een donatie van 100.000 dollar gekregen om de Engelstalige editie verder uit te bouwen. Met het geld willen oprichters Ernst-Jan Pfauth en Rob Wijnberg onder meer een hoofdredacteur aanstellen, in aanloop naar de officiële lancering in 2018.

Het geld is afkomstig van Craig Newmark Philanthropies, de liefdadigheidsorganisatie van Craig Newmark. Miljardair Newmark richtte in de Verenigde Staten de populaire marktplaats Craigslist op.

Newmarks organisatie zet zich onder meer in voor veteranen en militaire families, stemrecht, vrouwen in de technologiewereld en promoot betrouwbare journalistiek. Pfauth zegt in een Engelstalige post op Medium dat hij en Wijnberg dankbaar zijn voor het vertrouwen dat Newmark in hen stelt.

De Correspondent kondigde in maart van dit jaar aan een Engelstalige editie te willen lanceren. Naast deze subsidie kondigde Stichting Democratie en Media afgelopen september aan eveneens in The Correspondent te zullen investeren.

SDM investeert 300.000 euro in het project en biedt naarnaast een converteerbare lening van nog eens 300.000 euro aan.

Het geld van Newmark wordt gebruikt om een hoofdredacteur voor The Correspondent aan te trekken en het team verder vorm te geven. Dat team moet bij lancering al worden gekenmerkt door diversiteit, aldus Pfauth.

Bekijk meer van

The Correspondent

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.