website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Craigslist-oprichter steekt 100.000 dollar in The Correspondent

Lars Pasveer — Geplaatst in steun op donderdag 7 december 2017, 11:12

Het karakteristieke handschriftlogo werd ontworpen door Harald Dunnink | De Correspondent

Het karakteristieke handschriftlogo werd ontworpen door Harald Dunnink | De Correspondent

Nieuws

De Correspondent heeft eind november een donatie van 100.000 dollar gekregen om de Engelstalige editie verder uit te bouwen. Met het geld willen oprichters Ernst-Jan Pfauth en Rob Wijnberg onder meer een hoofdredacteur aanstellen, in aanloop naar de officiële lancering in 2018.

Het geld is afkomstig van Craig Newmark Philanthropies, de liefdadigheidsorganisatie van Craig Newmark. Miljardair Newmark richtte in de Verenigde Staten de populaire marktplaats Craigslist op.

Newmarks organisatie zet zich onder meer in voor veteranen en militaire families, stemrecht, vrouwen in de technologiewereld en promoot betrouwbare journalistiek. Pfauth zegt in een Engelstalige post op Medium dat hij en Wijnberg dankbaar zijn voor het vertrouwen dat Newmark in hen stelt.

De Correspondent kondigde in maart van dit jaar aan een Engelstalige editie te willen lanceren. Naast deze subsidie kondigde Stichting Democratie en Media afgelopen september aan eveneens in The Correspondent te zullen investeren.

SDM investeert 300.000 euro in het project en biedt naarnaast een converteerbare lening van nog eens 300.000 euro aan.

Het geld van Newmark wordt gebruikt om een hoofdredacteur voor The Correspondent aan te trekken en het team verder vorm te geven. Dat team moet bij lancering al worden gekenmerkt door diversiteit, aldus Pfauth.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

banner 1 only human

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.