Tegel Beeld en Geluid

— maandag 12 juni 2017, 09:54 | 0 reacties, praat mee

Talpa: geen onderzoek meer naar beleid TMG bij Ondernemingskamer

© ANP

Talpa heeft het verzoek bij de Ondernemingskamer om een onderzoek te laten doen naar het beleid en de gang van zaken bij Telegraaf Media Groep (TMG), ingetrokken. Dat heeft het bedrijf van mediamagnaat John de Mol laten weten. Het bod blijft wél staan.

Talpa stapte naar de Ondernemingskamer, omdat er geen eerlijk overnameproces zou zijn geweest. TMG ontkende dat. Om TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. Het moederbedrijf van De Telegraaf heeft al ingestemd met een ander overnamebod, dat van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.

De kans dat De Mol TMG nog in handen krijgt, lijkt vrij gering. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is wel iets hoger dan de zes euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een ruime meerderheid (60 procent) van de aandelen.

Talpa Holding verwacht verder het biedingsbericht met betrekking tot het bod op korte termijn algemeen verkrijgbaar te stellen.

Bekijk meer van

TMG Talpa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.