website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Talpa dient verzoekschrift in bij de Ondernemingskamer

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op donderdag 9 maart 2017, 09:19

Remko de Waal / ANP

Remko de Waal / ANP

Nieuws

Op 16 maart aanstaande zal de Ondernemingskamer in Amsterdam een verzoekschrift van Talpa Holding behandelen, waarin de overnamekandidaat van Telegraaf Media Groep stelt dat er geen eerlijk overnameproces is geweest. Talpa verzoekt de Kamer een onafhankelijk commissaris te benoemen en de gang van zaken te onderzoeken.

TMG zegt in een reactie zich niet te herkennen in het beeld dat er geen level playing field is geweest in het proces dat uiteindelijk heeft geleid tot eindgesprekken met de combinatie Mediahuis/VP Exploitatie. Zij stellen dat elke overnamepoging van Talpa tot mislukken gedoemd is. Gisteren werd hun eindbod ter goedkeuring aan toezichthouder Autoriteit Financiële Markten voorgelegd.

“Op dat moment heeft TMG de keuze gemaakt voor het enige uitvoerbare bod en de daarmee beoogde overtuigende strategie van de combinatie met Mediahuis, die is gericht op een succesvolle en solide onderneming op de lange termijn”, schrijft TMG.

De strijd om TMG mondt nu uit in een aantal rechtszaken: zowel de Ondernemingsraad van TMG als overnamekandidaat Talpa én eerder geschorste leden van de Raad van Commissarissen hebben aangekondigd naar de rechter te stappen.

TMG zegt de komende procedures met vertrouwen tegemoet te zien.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.