word studentlid

— donderdag 9 maart 2017, 09:19 | 0 reacties, praat mee

Talpa dient verzoekschrift in bij de Ondernemingskamer

Talpa dient verzoekschrift in bij de Ondernemingskamer
Remko de Waal / ANP

Op 16 maart aanstaande zal de Ondernemingskamer in Amsterdam een verzoekschrift van Talpa Holding behandelen, waarin de overnamekandidaat van Telegraaf Media Groep stelt dat er geen eerlijk overnameproces is geweest. Talpa verzoekt de Kamer een onafhankelijk commissaris te benoemen en de gang van zaken te onderzoeken. Laatste wijziging: 9 maart 2017, 13:28

TMG zegt in een reactie zich niet te herkennen in het beeld dat er geen level playing field is geweest in het proces dat uiteindelijk heeft geleid tot eindgesprekken met de combinatie Mediahuis/VP Exploitatie. Zij stellen dat elke overnamepoging van Talpa tot mislukken gedoemd is. Gisteren werd hun eindbod ter goedkeuring aan toezichthouder Autoriteit Financiële Markten voorgelegd.

“Op dat moment heeft TMG de keuze gemaakt voor het enige uitvoerbare bod en de daarmee beoogde overtuigende strategie van de combinatie met Mediahuis, die is gericht op een succesvolle en solide onderneming op de lange termijn”, schrijft TMG.

De strijd om TMG mondt nu uit in een aantal rechtszaken: zowel de Ondernemingsraad van TMG als overnamekandidaat Talpa én eerder geschorste leden van de Raad van Commissarissen hebben aangekondigd naar de rechter te stappen.

TMG zegt de komende procedures met vertrouwen tegemoet te zien.

Bekijk meer van

TMG Talpa

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.