— dinsdag 19 januari 2016, 08:57 | 0 reacties, praat mee

Quote: TMG begaat blunder met Talpa-deal

Koen van Weel / ANP

Volgens Quote heeft TMG een even desastreuze deal met Talpa gesloten als bij de overname van Hyves. TMG en John de Mol brengen hun radioactiviteiten (Sky Radio Group en 538 Groep) onder in een nieuw radiobedrijf. TMG krijgt daarvoor een minderheidsbelang krijgt, en verwerft een 5 procent belang in SBS Broadcasting. Bij de samenwerking is een investering van 27 miljoen van de kant van TMG gemoeid. Laatste wijziging: 19 januari 2016, 10:08

Quote vraagt zich af waarom een krantenbedrijf wil investeren in oude media en verwijst ook naar de kwakkelende televisiezender van SBS. “Met de 27 miljoen die nu over de tafel gaat, had TMG the best and the brighest uit de multi-mediale wereld kunnen opkopen om daarmee bereik te genereren.”

“Deze deal tekent de totale paniek bij TMG. De strategische omwenteling, die eerder was afgekondigd, was erop gericht om vijf pijlers van het Telegraafconcern uit te venten: Vrouw, De Financiële Telegraaf, Privé, Sport en Auto. Kennelijk gelooft TMG niet langer in het bereik van de eigen kanalen, waarna ze zich in de armen stort van SBS en John de Mol. De Amsterdamse courantiers geven uit pure wanhoop nog geld mee ook. Het tekent ook het conservatisme aan de Basisweg. Waarom zou je je verbinden aan televisie en radio, terwijl een kabelaar die content zoekt misschien een veel betere partij is. Televisie is oud, radio nog ouder.”

TMG noemt de samenwerking een unieke kans. Meer bij Quote

Bekijk meer van

TMG Talpa SBS Quote John de Mol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.