word studentlid

— maandag 14 augustus 2017, 10:54 | 0 reacties, praat mee

De Mol graaft verder aan Nederlands media-imperium

De Mol graaft verder aan Nederlands media-imperium

Eensgezindheid in de vakpers over de bedoelingen van John de Mol. Nu hij TMG niet kan overnemen zal hij naar andere wegen zoeken om toch uit te komen bij een Nederlands media-imperium. Zowel Adformatie als eerder Frank.news constateren dat er mogelijkheden genoeg zijn. Laatste wijziging: 14 augustus 2017, 11:29

Bovendien staat het bedrijf al aardig in de steigers. De Mol heeft een meerderheid in Talpa Radio en daarmee alle grote Nederlandse commerciële radiostations in handen alsmede recent de tv-zenders SBS.

De 30 procent TMG-aandelen geven hem bovendien de kans of invloed te hebben op de koers van het krantenbedrijf dan wel Talpa Radio helemaal in handen te krijgen. TMG is daar nu minderheidsaandeelhouder.

Zowel Adformatie als Frank.news zien gebeuren dat De Mol de activiteiten van zijn zus Linda wegkoopt bij Sanoma. Of misschien wel meer dan dat. Ook nu.nl zou zijn interesse hebben. Sanoma lijkt aan een uitverkoop in Nederland bezig te zijn, ook al ontkent topvrouw Susan Duinhoven dat formeel. Maar het stoppen van WTF en Naar School plus het vertrek uit verschillende samenwerkingsverbanden laat wat anders zien.

Aformatie schrijft: ‘Het is geen rocket science om reclameverkooptak OMS straks zowel radio als tv te laten verkopen. Daar werkt men inmiddels ook aan targeting van de radioluisteraar en dat moet ook met de tv-kijker gebeuren. Vooral in het digitale domein en op datagebied is er nog veel te winnen voor Talpa. Het verdere bereik van zijn Media City wil De Mol bouwen met een groter aandeel in nieuws en entertainment’.

Beide mediawatchers concluderen dat er de komende maanden nog meer nieuws uit de Talpa-stal is te verwachten.

Bekijk meer van

TMG Talpa Sanoma NU.nl John de Mol

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.