e learning nvj

— maandag 6 maart 2017, 08:32 | 0 reacties, praat mee

Strijd om TMG: Talpa verhoogt bod naar 6,50 per aandeel

Koen van Weel / ANP

John de Mol legt zich niet neer bij het akkoord dat de Telegraaf Media Groep (TMG) heeft gesloten met Mediahuis en VP Exploitatie (VPE) voor de overname van het bedrijf. De Mols Talpa verhoogde zondagavond laat het bod per aandeel van 6,35 naar 6,50 euro en verzocht opnieuw om hervatting van de gesprekken. Talpa biedt nu 50 cent per aandeel meer dan de combinatie Mediahuis/VPE. Laatste wijziging: 6 maart 2017, 08:48

Talpa had de raad van commissarissen al over de voorgenomen verhoging ingelicht, toen de partijen op zondag lieten weten dat de overname in principe rond is.

Op zondag werd de tweekoppige raad van bestuur van TMG geschorst omdat die zich in de onderhandelingen “onvoldoende constructief en realistisch” zou hebben opgesteld. Talpa zegt dat door de weigering van de raad van commissarissen om gesprekken te hervatten, van een gelijk speelveld geen sprake is. Vorige week noemden Mediahuis en VPE elk tegenzet van Talpa kansloos, omdat de combinatie 59 procent van de aandelen in TMG bezit.

Dat Talpa (ook zonder de laatste verhoging) fors meer per aandeel bood is voor grootaandeelhouder Van Puijenbroek geen doorslaggevende reden met De Mol in zee te gaan. “Kijk naar het belang van het kernbedrijf: Mediahuis heeft daar een bewezen track record, De Mol niet”, aldus Van Puijenbroek in De Financiële Telegraaf.

Bekijk meer van

TMG Talpa John de Mol

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.