NVJ compleet lid

— vrijdag 31 december 2021, 09:00 | 0 reacties, praat mee

Hier hadden we het over in 2021 #1: De moord op Peter R. de Vries

Hier hadden we het over in 2021 #1: De moord op Peter R. de Vries
© Dingena Mol | ANP

Een golf van ontzetting raasde door (journalistiek) Nederland toen op 6 juli van dit jaar misdaadverslaggever Peter R. de Vries werd neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam, op weg naar de parkeergarage nadat hij die avond als deskundige aan de desk van RTL Boulevard had gezeten. Hij overleed anderhalve week later, op 15 juli, in het bijzijn van zijn familie op 64-jarige leeftijd. Laatste wijziging: 3 januari 2022, 09:57

Niet lang na de aanslag werden twee verdachten aangehouden in een auto op de A4 ter hoogte van Leidschendam. Aangenomen wordt dat de aanslag op de Vries te maken heeft met zijn rol als vertrouwenspersoon en adviseur van Nabil B., de kroongetuige in het Marengo-proces.

De Vries werkte ruim veertig jaar als misdaadverslaggever, sinds hij in 1987 zijn journalistieke carrière begon bij De Telegraaf.

In de week voor het overlijden van De Vries, blijkt er serieuze dreiging uit te gaan naar de redactie van RTL Boulevard. Twee uitzendingen van het programma worden geschrapt, omdat wordt gevreesd voor een aanslag tijdens de uitzending, mogelijk met een raketwerper. De studio van het programma verhuisde daarop van het Leidseplein naar een beveiligde locatie op het Mediapark. Onlangs maakte RTL bekend dat de situatie nog altijd onveranderd is, en de dreiging nog steeds actueel.

Misdaadverslaggever van RTL Boulevard Wesley Meijer blikte half december voor Villamedia terug op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Hij sprak daarvoor met zijn collega’s van de crime-redactie, en tekende op hoe die zich oprichtte. Tegen de misdaad. Voor Peter.

Lees hun verhaal hier terug:

Rechtop: voor Peter R., tegen de misdaad

 

Het einde van het jaar is een tijd van terugblikken en lijstjes maken. De komende dagen publiceren we daarom de top 10 van thema’s waarover het meest werd gelezen op Villamedia in 2021. De top top 10 tot nu toe lees je hier.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.