— donderdag 15 juli 2021, 14:15 | 0 reacties, praat mee

Misdaadjournalist Peter R. de Vries (64)  overleden

© Dingena Mol / ANP

Misdaadjournalist Peter R. de Vries is overleden, meldt RTL Nieuws op basis van een bericht van zijn familie. De Vries raakte vorige week na een aanslag zwaargewond. Hij is in het bijzijn van zijn familieleden overleden, meldt de zender. De Vries is 64 jaar geworden. Laatste wijziging: 16 juli 2021, 08:47

“We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring bij RTL Nieuws.

“Dit is een onbeschrijfelijk groot verlies”, reageren RTL Nederland en productiehuis Fremantle Nederland. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar Peters familie, zijn partner en al zijn dierbaren. En naar iedereen die is geraakt door zijn moed, menselijkheid en vastberaden strijd voor het recht. Peters invloed blijft sterker dan welke daad van haat ook. Hij was nog lang niet klaar en wij kunnen hem niet missen. We zullen vrijuit blijven spreken over misstanden en onrecht in de samenleving, zoals hij zijn hele leven heeft gedaan. Peter is voor altijd in ons hart.”

De Vries werd vorige week neergeschoten na een optreden in RTL Boulevard. Op weg naar de parkeergarage in de Lange Leidsedwarsstraat, vlak bij het Leidseplein, werd hij vijfmaal onder vuur genomen. Sindsdien lag hij zwaargewond in het ziekenhuis. Niet lang na de aanslag op De Vries werden twee verdachten aangehouden in een auto op de A4 ter hoogte van Leidschendam. Het gaat om een 21-jarige Rotterdammer en een 35-jarige Pool uit Maurik. Vrijdag werd bepaald dat zij langer in voorarrest blijven.

De uitzending van RTL Boulevard vanavond om 18.30 uur staat volledig in het teken van de persoon Peter, zijn leven en zijn werk. RTL Boulevard verzorgt tevens rond 20.00 uur een extra uitzending. RTL 4 zendt rond 20.30 uur een in memoriam uit en aansluitend staat Humberto in het teken van de misdaadjournalist. Er is bij RTL 4 geen reclame te zien vanavond.

Nationaal en internationaal wordt er met verdriet en ontzetting op het overlijden gereageerd:

 

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.