— donderdag 19 augustus 2021, 16:15 | 0 reacties, praat mee

Mediapark Hilversum en omliggende straten blijven veiligheidsrisicogebied

Het Mediapark en de omliggende straten worden door de gemeente Hilversum voor nog eens een maand als veiligheidsrisicogebied aangemerkt. De maatregel, die werd genomen na ernstige bedreigingen na de moordaanslag op Peter R. de Vries, wordt verlengd omdat "de dreiging nog niet is verminderd".

Dat schrijft waarnemend burgemeester Charlie Aptroot donderdag in een brief aan de gemeenteraad. Wel merkt hij op dat de politie “tot nu toe zeer beperkt gebruik heeft gemaakt van de extra bevoegdheden, omdat hiertoe geen aanleiding was”, aldus nu.nl.

In een veiligheidsrisicogebied mag onder meer preventief gefouilleerd worden en mogen auto’s worden doorzocht.

De maatregel werd in de loop van juli genomen met het oog op het programma RTL Boulevard, dat te maken had met ernstige bedreigingen.

De studio aan het Leidseplein in Amsterdam werd daarom verruild voor een studio op het Mediapark. De dreiging volgde op de aanslag op misdaadverslaggever De Vries, die hij niet overleefde. Hij werd neergeschoten nadat hij te gast was geweest bij RTL Boulevard.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.