Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 27 juli 2022, 14:56 | 0 reacties, praat mee

Branko Eijssen nieuwe directeur/bestuurder van regionale omroep L1

Branko Eijssen, de nieuwe bestuurder/directeur van regionale omroep L1. - © L1

Branko Eijssen wordt de nieuwe directeur/bestuurder van de regionale publieke omroep L1. Hij treedt per 5 september aan. De Ondernemingsraad van L1 heeft positief geadviseerd over de voorgenomen benoeming. Laatste wijziging: 28 juli 2022, 09:00

Branko Eijssen (44) heeft veel ervaring in de media. Hij is nu hoofd Marketing & Communicatie bij VDL en was daarvoor o.a. lid van de hoofdredactie van Dagblad De Limburger. Bij L1 wordt hij statutair bestuurder van Stichting Omroep Limburg en directeur van het daaronder opererende omroepbedrijf L1.

RVC-voorzitter Diana Monissen noemt hem de juiste kandidaat die L1 op dit moment nodig heeft: “Hij is open, verbindend en benaderbaar en tevens een stevige gesprekspartner met visie, enthousiasme en kennis van zaken.”

Branko Eijssen (Djakarta, 1977) werkte bijna 20 jaar bij de regionaal dagblad De Limburger als verslaggever in de regio en op de sportredactie, in een aantal chef-functies, als interim-hoofdredacteur en de laatste 3,5 jaar als adjunct-hoofdredacteur. In 2018 maakte hij de overstap naar de commerciële tak van Mediahuis Limburg, waar Eijssen uitgebreid over sprak met Villamedia. ‘Het is verleidelijk om na zoveel jaren bij dezelfde uitgever weg te rennen voor de enorme uitdagingen die er zijn. Juist nu is het belangrijk dat je, net zoals ik, in de spiegel kijkt en je afvraagt of het tóch niet anders moet’, aldus Eijssen destijds.

De voorganger van Eijssen, Peter Elbers, vertrok in juli 2021 bij de omroep en zorgde voor een slepend conflict. Drie leden van Raad van Commissarissen bij regionale omroep L1 stapten kort na het vertrek van Elbers op. Binnen L1 zou er grote onvrede zijn geweest over de managementstijl van Elbers, dat zorgde voor een conflict dat tot aan de Ondernemerskamer te Amsterdam werd uitgevochten. Zo stelde Elbers onder andere voor om de redactie van L1 te voorzien van verborgen camera’s en wilde hij bij ‘zwaarwegende redenen’ e-mails van journalisten en medewerkers in kunnen zien.

Aan Eijssen nu de taak om schoon schip te maken. Bij de Ondernemerskamer waren alle partijen het in ieder geval over één ding eens: bestuurlijk gezien is het een zooitje bij L1.

L1 is ook nog op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur: Leo Hauben vertrekt aan het einde van dit jaar en heeft zijn voorkeur uitgesproken voor een vrouwelijke opvolger.

Bekijk meer van

Peter Elbers L1 Branko Eijssen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.