banner festival 23

— woensdag 15 juni 2022, 09:29 | 0 reacties, praat mee

Leo Hauben hoopt op vrouw als opvolger bij L1

Leo Hauben in 2018. - © ANP / Olaf Kraak

Als het aan vertrekkend L1-hoofdredacteur Leo Hauben ligt, wordt hij bij de regionale omroep opgevolgd door een vrouw. Dat schrijft hij in een bericht op LinkedIn. “Ik ga er uiteraard niet over, maar feit is dat de journalistiek nog te veel een mannenwereld is. Heel veel kansen krijg je niet om aan de top van een redactie de man/vrouw-verhoudingen aan te passen.”

In januari werd bekend dat Hauben aan het eind van dit jaar bij L1 vertrekt als hoofdredacteur. Aanleiding is de vertrouwenscrisis die in 2020 bij de omroep is ontstaan uit onvrede over het handelen van de dat jaar aangestelde directeur Peter Elbers. Een harde datum waarop Hauben vertrekt als hoofdredacteur is nog niet in zicht.

Hauben, die dertig jaar lang de redactie leidde, gaat weer aan de slag als redacteur en verslaggever. “Weer bezig met het journalistieke vak, mooie en maatschappelijk relevante verhalen maken”, schrijft hij. “Wat mij betreft vooral verhalen die via onze online kanalen het publiek gaan bereiken.”

Bekijk meer van

Leo Hauben L1

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.