word studentlid

— maandag 26 juli 2021, 12:00 | 0 reacties, praat mee

Grootste deel Raad van Commissarissen L1 stapt op

Grootste deel Raad van Commissarissen L1 stapt op

Drie leden van Raad van Commissarissen bij regionale omroep L1 stappen op, volgens eigen zeggen zodat er "ruimte ontstaat voor het constructief bouwen aan de toekomst van de organisatie". Hun vertrek volgt kort op het einde dienstverband van directeur-bestuurder Peter Elbers, eerder deze maand. Laatste wijziging: 26 juli 2021, 12:03

Voorzitter Hans Coppus en leden Mirjam Depondt en Raoul Willms stappen op. Barbara van Hussen, die namens de Ondernemingskamer in de raad zitting heeft, blijft aan als commissaris. Ze zegt het initiatief van de commissarissen te waarderen.

Het L1-commissariaat van Depondt - tevens lid van de Provinciale Staten van Limburg voor het CDA - was aanleiding voor onvrede, onder meer vanuit journalistenvereniging NVJ. “Actieve politici in raden van toezicht bij publieke omroepen wekken de schijn van belangenverstrengeling en zijn daarmee ongewenst”, stelde de vakvereniging eerder.

Van Hussen wijst erop dat de omroep nog uitdagingen te wachten staan, mede op basis van het onderzoek van de Ondernemingskamer waarvan resultaten na de zomer worden verwacht. De organisatie zal op basis van die aanbevelingen nog worden geoptimaliseerd, aldus Van Hussen.

“De interne organisatie is inmiddels geïnformeerd over deze ontwikkelingen. De door de Ondernemingskamer gedelegeerde commissaris Barbara van Hussen en bestuurder Job van der Have zullen zich buigen over de toekomstige samenstelling van de directie en de Raad van Commissarissen. Daarbij wordt advies ingewonnen van de Ondernemingsraad”, aldus een korte persverklaring.

Bekijk meer van

L1

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.