e learning nvj

— woensdag 15 maart 2017, 09:29 | 0 reacties, praat mee

TMG: De Wit stapt op, nieuwe algemeen directeur benoemd

ANP

Algemeen directeur Telegraaf Landelijke Media Harry de Wit vertrekt bij de Telegraaf Media Groep (TMG). Met onmiddellijke ingang is ook oud-directeur RAI Amsterdam Hans Bakker op interimbasis benoemd tot algemeen directeur van de uitgeverij, als opvolger van de geschorste Geert-Jan van der Snoek. Laatste wijziging: 15 maart 2017, 10:57

Het was al duidelijk dat De Wits functie zou komen te vervallen, maar hem was een mogelijke nieuwe directiefunctie aangeboden in het nieuwe kernbedrijf van TMG.  De Wit “heeft echter besloten een uitdaging te aanvaarden buiten TMG”, aldus het concern in een korte verklaring. Het besluit te vertrekken zou in goed overleg zijn genomen. De Wit “hoopt op deze wijze bij te dragen aan een verdere de-escalatie van de interne spanningen”, aldus TMG.

Eerder had De Wit aangegeven voor een overname door Talpa te zijn. De Wit zou daarmee het sentiment van ruim dertig managers bij TMG weergeven. Talpa bood volgens hen meer kans op vernieuwing in het bedrijf.

De komst van Bakker als opvolger van Van der Snoek verandert niets aan de verdeling van verantwoordelijkheden rond het huidige overnameproces, waar Mediahuis/VP Exploitatie de beste kaarten in handen heeft. “De primaire verantwoordelijkheid voor het proces rondom het Merger Protocol blijft in handen van de Raad van Commissarissen”, meldt TMG.

RTL Z viel iets op in de mail die Bakker aan zakenrelaties stuurde. “Pikant is hoe Bakker zijn opdracht bij TMG in een mail aan zijn relaties beschrijft. Daaruit zou te concluderen zijn dat hij ruimte laat voor het concurrerende bod van De Mol”, aldus de zakenzender.

Bakkers voorganger Van der Snoek werd juist geschorst omdat hij bezwaar maakte tegen de exclusieve onderhandelingen met Mediahuis/VPE. Zowel Mediahuis als Talpa hebben de afgelopen week hun belang in TMG vergroot. De combinatie Mediahuis/VPE heeft nu bijna 60 procent het bedrijf in handen en herhaalt dat elke tegenzet van Talpa bij voorbaat tot mislukken gedoemd is.

Morgen buigt de Ondernemingskamer in Amsterdam zich over het slepende conflict rond de overname van de uitgeverij.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.