e learning nvj

— woensdag 1 maart 2017, 08:31 | 0 reacties, praat mee

Talpa verhoogt bod op TMG naar 6,35 euro per aandeel

Jeroen Jumelet / ANP

UPDATE De strijd voor een overname van Telegraaf Media Groep (TMG) gaat een nieuwe ronde in: Talpa verhoogt het voorgenomen bod met 8 procent naar 6,35 euro per aandeel. John de Mol legt zich niet neer bij het idee dat een overname Mediahuis en VP Exploitatie niet langer kan ontgaan. Laatste wijziging: 1 maart 2017, 10:35

Mediahuis/VP Exploitatie meldden recent dat ze 60 procent van alle TMG-aandelen in handen hebben en dat daarmee een overname feitelijk rond is. De uitgever en investeerder bieden momenteel 5,90 euro voor TMG.

Talpa zegt er op te vertrouwen dat TMG de gesprekken met haar “op zeer korte termijn weer zal hervatten” en de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen het verhoogde bod vanwege het bedrijfsbelang in overweging zal nemen. De middelen om het verhoogde bod te kunnen voldoen zijn gegarandeerd voorhanden, stelt Talpa. Met het verhoogde bod wil Talpa weer aan de onderhandelingstafel.

In een reactie op het verhoogde bod van Talpa stellen Mediahuis en VP Exploitatie dat het simpelweg niet realistisch is. “Elk bod van Talpa is kansloos, omdat het geen meerderheid kan halen”, aldus de combinatie. Alleen het huidige bod, tegen de achtergrond van het belang dat de combinatie al in handen heeft, biedt de zekerheid van succesvolle afronding. “Talpa, dat slechts 20 procent heeft, kan dat niet”, aldus Mediahuis en VP Exploitatie.

Talpa herhaalt dat het van TMG een onafhankelijk Nederlands multimediabedrijf wil maken, met sterke posities in print, radio, televisie en online. “Print zal een belangrijk onderdeel zijn voor de ontwikkeling van content die cross mediaal ingezet kan worden”, aldus Talpa.

Talpa belooft verder redactionele onafhankelijkheid. Het bedrijf zegt redacties te willen ondersteunen in het veranderende medialandschap en te zullen investeren om de kwaliteit van de journalistiek te waarborgen. TMG zou binnen Talpa een zelfstandige entiteit blijven met onafhankelijke redactieraden.

De krant en de redacties zullen een centrale rol spelen bij het creëren van content, die via de verschillende platformen verspreid kan worden, aldus Talpa. Talpa zegt verder de huidige onafhankelijkheid van redacties te zullen respecteren en wil “kwaliteit van de journalistiek waarborgen”.

Bekijk meer van

TMG Talpa

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.