onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 16 maart 2017, 09:41 | 0 reacties, praat mee

RvC Telegraaf Media Groep verstuurt uitlegbrief

Koen van Weel / ANP

De Raad van Commissarissen van TMG heeft een brief gestuurd aan belanghebbenden in het slepende overnameproces van de uitgeverij, om uit te leggen hoe het proces is verlopen. In de brief benadrukt de Raad dat alle stappen "na zorgvuldig beraad" zijn gezet en dat het Talpa-voorstel "geen realistisch alternatief" is.

De brief, waar onder meer Adformatie inzage in heeft gehad, loopt de inmiddels publiekelijk bekende onderwerpen langs: de schorsing van de Raad van Bestuur, het gelijke speelveld dat TMG zou hebben gecreëerd (iets dat Talpa vandaag bij de Ondernemingskamer bestrijdt, red.) en de constatering dat Mediahuis/VP Exploitatie inmiddels bijna 60 procent van de aandelen in TMG bezitten, en daarmee de overname in feite beklonken is.

“Dit betekende dat er geen reden meer was om twee parallelle processen te laten bestaan, en daar bestond ook geen juridische verplichting toe”, aldus de Raad. “Wij zien de procedures bij de Ondernemingskamer met vertrouwen tegemoet”, schrijft waarnemend voorzitter Jan Nooitgedagt, die ook de hoop en verwachting uitspreekt dat Talpa inziet dat een patstelling niemand helpt. Meer bij Adformatie

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.