e learning nvj

— donderdag 9 maart 2017, 13:37 | 0 reacties, praat mee

Vereniging van Effectenbezitters naar Ondernemingskamer vanwege TMG-strijd

ANP

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) stapt - net als overnamekandidaat Talpa - naar de Ondernemingskamer. Volgens de VEB is er geen transparant overnameproces geweest en was van een gelijk speelveld geen sprake. Diezelfde klacht heeft Talpa ook bij de Ondernemingskamer neergelegd. Laatste wijziging: 9 maart 2017, 13:39

De VEB zegt op dat zogeheten level playing field voor alle biedende partijen herhaaldelijk te hebben aangedrongen. Dat ondanks een hoger bod per aandeel van Talpa toch “in een prematuur stadium” voor exclusieve gesprekken met de combinatie Mediahuis/VP Exploitatie is gekozen is “niet overtuigend” in die toezegging, aldus VEB-directeur Paul Koster.

Koster: “Dit is ook niet in het belang van TMG en haar stakeholders.” De VEB wil verder een onafhankelijk onderzoek naar het op non-actief stellen van twee bestuurders bij TMG. De uitgeverij wreef bestuurders Geert-Jan van der Snoek en Leo Epskamp een onconstructieve houding aan bij het overnameproces. Zij stappen ook naar de rechter, berichtte het Financieele Dagblad deze week.

“Het is de vraag of de commissarissen juist hebben gehandeld en niet hun boekje te buiten zijn gegaan”, aldus de VEB. Dat moet een onafhankelijk onderzoek aantonen.

Volgens de VEB is een transparant overnameproces van groot belang, zeker gezien de ‘dubbelrol’ van VP Exploitatie, dat naast overnamepartner ook grootaandeelhouder bij TMG is. Die rol staat in het proces “op gespannen voet”, aldus de VEB. Het gelijke speelveld vereist dat alle bieders gelijke kansen krijgen.

“TMG heeft aan beide elementen niet voldaan door haar voortijdige keuze voor Mediahuis/VPE”, licht VEB de stap naar de Ondernemingskamer toe. Meer bij de Vereniging van Effectenbezitters

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.