mgm nvj maart

— donderdag 26 september 2019, 11:38 | 0 reacties, praat mee

Saudische kroonprins ‘voelt verantwoordelijkheid’ voor moord Khashoggi

Saudische kroonprins ‘voelt verantwoordelijkheid’ voor moord Khashoggi
EPA

In een nog uit te zenden interview met de Amerikaanse publieke zender PBS zegt de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman zich verantwoordelijk te voelen voor de moord op journalist Jamal Khashoggi. Laatste wijziging: 26 september 2019, 11:40

Bin Salman doet de uitspraak in het actualiteitenprogramma Frontline. “Het is gebeurd terwijl ik aan het hoofd sta”, zegt de kroonrpins. Hij houdt vol niets van de moordplannen te hebben geweten, iets dat VN-rapporteur Agnès Callamard afgelopen zomer naar het rijk der fabelen verwees.

De officiële Saudische lezing is dat ‘een losgeslagen team’ dat Khashoggi alleen had moeten ontvoeren hem kort na aankomst in de Saudische ambassade in Instanbul heeft vermoord. Recent opgedoken audio-opnamen maken duidelijk dat al voor Khashoggi arriveert wordt besproken hoe het lichaam in stukken gezaagd moet worden.

Een van de mannen zegt in de opnamen dat hij als forensich arts nog nooit op een warm lichaam heeft gewerkt, maar dat hem dat wel zal lukken “want ik kan goed snijden”.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.