— woensdag 11 september 2019, 11:07 | 0 reacties, praat mee

Laatste woorden Khashoggi: ‘Je laat me stikken’

Foto: ANP EPA / Erdem Sahin

De Turkse geheime dienst heeft de laatste woorden onthuld die de Saoedische journalist Jamal Khashoggi sprak toen hij vorig jaar werd vermoord in het Saoedisch consulaat in Istanboel. “Hou mijn mond niet dicht”, zegt de journalist volgens een Turkse geluidsopname. “Ik heb astma, doe het niet, je laat me stikken.

De 59-jarige Khashoggi keerde op 2 oktober 2018 niet terug van een afspraak bij het Saoedisch consulaat in de Turkse stad. Volgens een rapport van de Verenigde Naties is de journalist door de Saoedische overheid met voorbedachte rade om het leven gebracht. Khashoggi was in zijn werk kritisch op het koningshuis in zijn land. Inmiddels staan vijf ambtenaren in Riyad terecht vanwege betrokkenheid bij de dood van Khashoggi. Meer bij Daily Sabah / de Volkskrant

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.