word studentlid

— dinsdag 2 april 2019, 11:04 | 0 reacties, praat mee

Compensatie voor kinderen van vermoorde Saudische journalist Khashoggi

Compensatie voor kinderen van vermoorde Saudische journalist Khashoggi
Herdenking voor Jamal Khashoggi bij Saudisch consulaat in Istanbul - © Erdem Sahin / EPA

De kinderen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi ontvangen maandelijks een toelage van Saoedi-Arabië om de dood van hun vader te compenseren. Ook hebben ze allemaal een villa gekregen. Dat schrijft The Washington Post. Laatste wijziging: 16 juni 2021, 09:28

Volgens de krant is het de bedoeling dat de twee zonen en twee dochters van Khasoggi in ruil voor de villa’s en het geld terughoudend zijn in hun commentaar over de dood van hun vader.

De vier villa’s staan in de havenstad Jeddah. Volgens The Washington Post zijn het luxueuze huizen; de duurste villa zou ongeveer vier miljoen dollar waard zijn.

Khashoggi werd op 2 oktober 2018 vermoord in het Saudische consulaat in de Turkse hoofdstad Istanbul. Hij was daar om papieren voor zijn huwelijk te regelen. Kroonprins Mohammed bin Salman wordt beschuldigd van het beramen van de moord op Khashoggi, maar de Saudische autoriteiten ontkennen dat. Saudi-Arabië heeft wel elf verdachten aangehouden. Tegen vijf van hen is de doodstraf geëist. Het lichaam van Khashoggi is nog altijd niet gevonden.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.