website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Compensatie voor kinderen van vermoorde Saudische journalist Khashoggi

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in moord op dinsdag 2 april 2019, 11:04

Herdenking voor Jamal Khashoggi bij Saudisch consulaat in Istanbul

Herdenking voor Jamal Khashoggi bij Saudisch consulaat in Istanbul - © Erdem Sahin / EPA

Nieuws De kinderen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi ontvangen maandelijks een toelage van Saoedi-Arabië om de dood van hun vader te compenseren. Ook hebben ze allemaal een villa gekregen. Dat schrijft The Washington Post.

Volgens de krant is het de bedoeling dat de twee zonen en twee dochters van Khashoggi in ruil voor de villa’s en het geld terughoudend zijn in hun commentaar over de dood van hun vader.

De vier villa’s staan in de havenstad Jeddah. Volgens The Washington Post zijn het luxueuze huizen; de duurste villa zou ongeveer vier miljoen dollar waard zijn.

Khashogghi werd op 2 oktober 2018 vermoord in het Saudische consulaat in de Turkse hoofdstad Istanbul. Hij was daar om papieren voor zijn huwelijk te regelen. Kroonprins Mohammed bin Salman wordt beschuldigd van het beramen van de moord op Kashoggi, maar de Saudische autoriteiten ontkennen dat. Saudi-Arabië heeft wel elf verdachten aangehouden. Tegen vijf van hen is de doodstraf geëist. Het lichaam van Khashoggi is nog altijd niet gevonden.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.