— maandag 16 oktober 2017, 09:45 | 0 reacties, praat mee

Ruim 400.000 handtekeningen tegen ‘sleepwet’

© Bits of Freedom

Ruim 400.000 handtekeningen zullen vandaag bij de Kiesraad in Heerlen binnenkomen die een referendum over Wet op de Inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv) mogelijk moeten maken.

De petitie tegen de ‘Sleepwet’, zoals de initiatiefnemers de nieuwe Wet op inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv) noemen, kon tot en met zondag getekend worden. De drempel van 300.000 handtekeningen werd al op 9 oktober gepasseerd.

De initiatiefnemers vinden dat de wet te ver gaat. Ook veel maatschappelijke organisaties hebben kritiek op de reikwijdte van de wet. Maar de kritiek werd terzijde geschoven.

De Kiesraad moet de geldigheid van de handtekeningen nog controleren. Op 1 november maakt de Kiesraad bekend of er inderdaad 300.000 geldige handtekeningen zijn ingezameld. Als dat zo is dan zal het referendum waarschijnlijk plaatsvinden tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Meer bij het reformatorisch Dagblad

 

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.