uitreiking JvhJ 2021

— woensdag 14 maart 2018, 08:55 | 0 reacties, praat mee

Ouders vermoorde man klagen Fox News aan

EPA

De ouders Seth Rich, een in 2016 vermoorde medewerker van de Democratische Partij, doen nieuwszender Fox News een proces aan. Ze willen schadevergoeding voor de herhaalde insinuaties dat hun zoon bij een samenzwering tegen de partijtop betrokken zou zijn geweest en daarom is geliquideerd.

In de rechtszaak worden naast Fox News ook een onderzoeksjournalist bij de zender en een regelmatig terugkerende gast aangeklaagd. Joel en Mary Rich hadden vorig jaar al rectificatie van het verhaal geëist, dat stelde dat Seth Rich betrokken was bij het via WikiLeaks lekken van tienduizenden soms schadelijke e-mails.

Het stuk verdween van de Fox News-website en uit de news cycle maar bleef rondzingen in sommige kringen: Fox-journalist Sean Hannity is nog steeds overtuigd dat Rich’ contact met WikiLeaks de reden voor zijn dood is.

De nabestaanden van Rich zijn woedend over deze insinuaties. Volgens de familie is Rich gedood bij een beroving en zijn alle andere verklaringen een poging om zijn dood politiek uit te buiten.

In de rechtszaak worden journaliste Malia Zimmerman en vaste commentator Ed Butowsky aansprakelijk gesteld voor het ‘moedwillig toebrengen van emotionele pijn’. Fox News wordt aangeklaagd voor het verschaffen van een nationaal platform om het nepverhaal te verspreiden.

De hoogte van een eventuele schadevergoeding is niet bekend. Fox News wilde tegenover ABC News niet reageren, omdat de zender de aanklacht nog niet had kunnen bestuderen. Commentator Butowsky noemt de rechtszaak tegenover ABC News “de domste die ik ooit gezien heb”. Meer bij ABC News

Bekijk meer van

Seth Rich Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Marjolein Slats, waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Karin Bais

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.