word studentlid

— woensdag 16 mei 2018, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Fox News geeft weer miljoenen uit aan schikkingen

Fox News geeft weer miljoenen uit aan schikkingen
EPA

De Amerikaanse zender Fox News heeft in de afgelopen tijd maar liefst 18 rechtszaken die tegen het bedrijf waren aangespannen geschikt. Het betrof rechtszaken rond discriminatie op zowel ras als geslacht. Het bedrijf heeft daar rond 10 miljoen dollar (bijna 8,5 miljoen euro) aan uitgegeven. Laatste wijziging: 16 mei 2018, 08:55

Een zaak draaide om zwangerschapsdiscriminatie. CNN Money bericht dat geen van de nu geschikte zaken om seksueel wangedrag draaiden. Dat is verfrissend, aangezien Fox News de afgelopen jaren tientallen miljoenen uitgaf om allerlei klachten rond seksuele intimidatie en ongepast gedrag buiten de rechtszaal te smoren.

De schikking stipuleert dat klagers in de toekomst nooit meer bij Fox News of moederbedrijf 21st Century Fox mogen solliciteren, meldde de New York Times gisteren.

Een van de klagers is een donkere presentator die 15 jaar voor de zender werkte. Hij claimde niet te kunnen doorgroeien in de organisatie en enkel als zwarte karikatuur te moeten opdraven.

Een zaak die niet geschikt is, is een beschuldiging van een oud-werkneemster dat ze door Fox-nieuwsanchor Charles Payne is verkracht en door het netwerk is gestraft toen ze dat openbaar maakte. De vrouw had enige tijd een relatie met Payne. Hij werd vorig jaar gedurende een onderzoek op non-actief gesteld, maar keerde daarna terug in zijn presentatierol.

Zowel Payne als Fox News noemen de beschuldiging van verkrachting ‘volslagen onzin’.

Bekijk meer van

Fox News

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.