— woensdag 16 mei 2018, 08:54 | 0 reacties, praat mee

Fox News geeft weer miljoenen uit aan schikkingen

EPA

De Amerikaanse zender Fox News heeft in de afgelopen tijd maar liefst 18 rechtszaken die tegen het bedrijf waren aangespannen geschikt. Het betrof rechtszaken rond discriminatie op zowel ras als geslacht. Het bedrijf heeft daar rond 10 miljoen dollar (bijna 8,5 miljoen euro) aan uitgegeven.

Een zaak draaide om zwangerschapsdiscriminatie. CNN Money bericht dat geen van de nu geschikte zaken om seksueel wangedrag draaiden. Dat is verfrissend, aangezien Fox News de afgelopen jaren tientallen miljoenen uitgaf om allerlei klachten rond seksuele intimidatie en ongepast gedrag buiten de rechtszaal te smoren.

De schikking stipuleert dat klagers in de toekomst nooit meer bij Fox News of moederbedrijf 21st Century Fox mogen solliciteren, meldde de New York Times gisteren.

Een van de klagers is een donkere presentator die 15 jaar voor de zender werkte. Hij claimde niet te kunnen doorgroeien in de organisatie en enkel als zwarte karikatuur te moeten opdraven.

Een zaak die niet geschikt is, is een beschuldiging van een oud-werkneemster dat ze door Fox-nieuwsanchor Charles Payne is verkracht en door het netwerk is gestraft toen ze dat openbaar maakte. De vrouw had enige tijd een relatie met Payne. Hij werd vorig jaar gedurende een onderzoek op non-actief gesteld, maar keerde daarna terug in zijn presentatierol.

Zowel Payne als Fox News noemen de beschuldiging van verkrachting ‘volslagen onzin’.

Bekijk meer van

Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.