website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Fox News geeft weer miljoenen uit aan schikkingen

Lars Pasveer — Geplaatst in rechtszaak op woensdag 16 mei 2018, 08:54

EPA

EPA

Nieuws De Amerikaanse zender Fox News heeft in de afgelopen tijd maar liefst 18 rechtszaken die tegen het bedrijf waren aangespannen geschikt. Het betrof rechtszaken rond discriminatie op zowel ras als geslacht. Het bedrijf heeft daar rond 10 miljoen dollar (bijna 8,5 miljoen euro) aan uitgegeven.

Een zaak draaide om zwangerschapsdiscriminatie. CNN Money bericht dat geen van de nu geschikte zaken om seksueel wangedrag draaiden. Dat is verfrissend, aangezien Fox News de afgelopen jaren tientallen miljoenen uitgaf om allerlei klachten rond seksuele intimidatie en ongepast gedrag buiten de rechtszaal te smoren.

De schikking stipuleert dat klagers in de toekomst nooit meer bij Fox News of moederbedrijf 21st Century Fox mogen solliciteren, meldde de New York Times gisteren.

Een van de klagers is een donkere presentator die 15 jaar voor de zender werkte. Hij claimde niet te kunnen doorgroeien in de organisatie en enkel als zwarte karikatuur te moeten opdraven.

Een zaak die niet geschikt is, is een beschuldiging van een oud-werkneemster dat ze door Fox-nieuwsanchor Charles Payne is verkracht en door het netwerk is gestraft toen ze dat openbaar maakte. De vrouw had enige tijd een relatie met Payne. Hij werd vorig jaar gedurende een onderzoek op non-actief gesteld, maar keerde daarna terug in zijn presentatierol.

Zowel Payne als Fox News noemen de beschuldiging van verkrachting ‘volslagen onzin’.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.