banner anp

— woensdag 24 mei 2017, 08:59 | 0 reacties, praat mee

Fox News wacht rechtszaak nabestaanden niet af

EPA

Zender Fox News heeft onder dreiging van juridische stappen een verhaal teruggetrokken over Seth Rich, een vorig jaar in Washington doodgeschoten medewerker van de Amerikaanse Democratische Partij. Fox News-presentator Sean Hannity hield tijden vol dat Rich werd vermoord in opdracht van (onder meer) Hillary Clinton, omdat Rich met WikiLeaks in contact zou staan. De nabestaanden van Rich waren woedend over deze insinuaties.

Fox News heeft een artikel over de zaak op de site gewist en gaf een korte verklaring uit: het stuk zou niet aan de hoge redactionele standaarden van het bedrijf voldoen. “Na opnieuw te zijn beoordeeld is geconcludeerd dat het artikel niet aan onze standaarden voldeed en is teruggetrokken.”

De zender, die in 17 jaar niet zo slecht presteert, wacht juridische stappen van de Rich-familie niet af.

Hannity, die zijn programma vulde met samenzweringstheorieën over Rich en Clinton, legt zich neer bij het besluit van zijn werkgever. “Voor nu” zal hij op televisie niet meer over de zaak spreken, beloofde Hannity. Via zijn persoonlijke Twitter-profiel lijkt hij echter niet van plan de zaak te laten rusten

Bekijk meer van

Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.