banner anp

— donderdag 3 augustus 2017, 09:42 | 0 reacties, praat mee

‘Medewerkers stellen vragen bij onderzoek Fox News naar plaatsing nepnieuws’

© Justin Lane / EPA

Werknemers van Fox News zijn verbaasd dat er nog steeds niemand verantwoordelijk wordt gehouden voor het nepnieuws dat de zender in mei verspreidde over de moord op Seth Rich, een medewerker van de Democratische Partij. Dat meldt CNN op basis van anonieme bronnen binnen Fox News.

De zender bracht het nieuws groot om de aandacht af te leiden van de vermeende banden die president Donald Trump had met Rusland, voorafgaand aan de verkiezingen vorig jaar.

Toen het artikel werd teruggetrokken gaf de zender de verklaring dat ‘het onderzoek zou worden voortgezet’. Nu oud-medewerker van Fox News journalist Rod Wheeler een rechtszaak tegen zijn voormalige werkgever is begonnen, zegt Fox News topman Jay Wallace dat het onderzoek nog steeds gaande is. Wheeler werd volgens hem in het artikel over de moord woorden in de mond gelegd die hij niet heeft gezegd. Auteur van het betreffende artikel is Malia Zimmerman, die nog steeds schrijft voor de zender. Volgens de zender is er nog geen bewijs dat Wheeler verkeerd gequoot zou zijn. Wheeler zou zelfs in het openbaar hebben gezegd dat het artikel correct is, al heeft hij later diverse citaten ingetrokken.

Volgens een anonieme Fox News-medewerker “wil niemand erkennen dat ze fout zaten”. De medewerker geeft aan dat of een eindredacteur heeft het artikel niet gezien, of dat een eindredacteur het artikel wél heeft gezien en heeft goedgekeurd. “Beide scenario’s zijn allebei slecht.”

De anonieme bronnen bij Fox News maken zich zorgen over de gevolgen van de rechtszaak. De kwestie achtervolgt de zender en legt een schaduw over hun eigen werk. Tegelijkertijd zeggen ze dat de onduidelijkheid en het gebrek aan transparantie lijken te horen bij de normale operationele procedures van Fox News. “Dit is typisch Fox. Niemand wordt ontslagen voor het publiceren van een verhaal dat niet klopt.” Meer bij CNN / Daily Caller

Bekijk meer van

Seth Rich Rod Wheeler Fox News

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.