NVJ compleet lid

— dinsdag 9 augustus 2022, 08:49 | 0 reacties, praat mee

Nog eens vijf verdachten opgepakt voor moord op Dom Phillips

Nog eens vijf verdachten opgepakt voor moord op Dom Phillips
© ANP

De Braziliaanse politie heeft nog eens vijf personen opgepakt, die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van Dom Phillips en Bruno Pereira. De politie vermoedt dat de vijf hebben geholpen om de lichamen van de Britse journalist en de Braziliaanse overheidsmedewerker te hebben verstopt.

Dat schrijft The Guardian. Phillips, die werkte voor The Guardian, was samen met Pereira in juni op expeditie in de Javarivallei. Het tweetal verdween spoorloos en werd enkele weken later dood teruggevonden. Eerder werden er ook al diverse verdachten aangehouden.

Drie van de vijf nieuw aangehouden personen zijn volgens The Guardian familie van Amarildo Costa de Oliviera, die een van de drie hoofdverdachten is in de zaak. Costa de Oliviera zou al langer in de clinch liggen met Pereira, omdat de eerste zich schuldig zou maken aan illegale visserij. De politie vermoed dat Pereira en Phillips werden gedood nadat ze een foto maakten van de boot waar Costa de Oliviera op voer. Meer bij NU.nl

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.