training eu starters

— maandag 27 juni 2022, 09:09 | 0 reacties, praat mee

Vermoorde journalist Dom Phillips begraven in Brazilië: ‘Zijn verhaal moet verteld worden’

Dom Phillips en Bruno Pereir op een spandoek in Rio de Janeiro, Brazillië - © ANP

De Britse journalist Dom Phillips is, drie weken nadat hij door nog onbekenden vermoord is, begraven in Brazilië in het bijzijn van zijn familieleden. Dat meldt The Guardian, de Britse krant waarvoor Phillips werkzaam was. Laatste wijziging: 28 juni 2022, 08:38

De begrafenis vond exact drie weken nadat Phillips samen met zijn collega Bruno Pereira, een expert in de Braziliaanse amazone, vermoord werd. ‘Hij is vermoord omdat hij de wereld wilde vertellen wat er aan de hand is met het regenwoud en haar inwoners’, zei Sian Phillips, zijn zus op de uitvaart tegen de aanwezige pers. De doodskist van Phillips was gewikkeld in de Britse en Braziliaanse vlaggen. De Brazilliaanse politie heeft reeds drie verdachten opgepakt, zij zitten zover bekend nog vast en worden gehoord door de politie.

‘Zijn missie strookte niet met de belangen van individuen die vastbesloten zijn om de Amazone te exploiteren, ongeacht de vernietigende impact van hun illegale activiteiten’, zei Sian Phillips. ‘Zijn verhaal moet verteld worden’, zei ze waarna aanwezigen op de uitvaart in applaus uitbarstten. Familieleden en vrienden van de vermoorde journalist spraken hun wens uit om het werk van Phillips ‘voort te zetten’ na zijn dood.

‘Good Times’ van Chic
‘Dom Phillips was een dappere en gepassioneerde journalist die stierf terwijl hij iets deed waar hij van hield: het opsporen en blootleggen van misstanden’, aldus Katharine Viner, de hoofdredacteur van The Guardian die tevens aanwezig was. Conform de laatste wens van Phillips dansten aanwezigen op de uitvaart op ‘Good Times’ van Chic: ‘Phillips was tot het laatste moment een connoisseur en had bedongen dat specifiek de 12”-remix gedraaid moest worden’, zo noteert een verslaggever van de krant.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.